Wednesday, October 22, 2008

* Susu Habisss!!! *

Gelabah aku bila dapat mesej dr Hafeez bgtau susunye da habih kul 4.15ptg tadi. (kak ina, pengasuh Hafeez yang anta mesej tu) . Masa tu aku tgh kusyuk mengepam dlm surau opis. Aku terus call Kak ina, susu yang Hafeez minum masa tu yg last. Ade sejam setengah kul 6, so aku suruh kak ina bagi Hafeez air masak sementara tunggu aku balik kul 6 nanti.

Tepat kul 6, aku terus pecut ke kereta. Tak sabarnye nak sampai umah. Sekali jln jammed la plak, tensen akak camni. Jln tambah2 slow dgn hujan lebat giler. Lahai, kite nak cepat jadi lambat plak.

Sampai umah pecut panjat tangga plak. Mengah mokcik panjat tangga, tgk2 Hafeez tgh lepak2 ngan jiran2 aku. huhuhu..Kak ina ckp Hafeez taknak duduk, dia lapo susu. Bagi air masak dia buat muka ngeri. hukhukhuk..yerla air masak x sodap la ibu. Cian Hafeez.

Masuk umah terus nyusukan Hafeez. Sungguh2 dia nyusu, cam lapa sgt. Hmm...nampaknye esok ibu kena bekalkan 7 botol plak.

Sebenarnye ni kali ke-5 bekalan susu x cukup. Paling sedey masa Hafeez 3bln, aku balik jek nak amik Hafeez tgk2 mata Hafeez meleleh ngan air mata, teresak-esak. Rupernye susunye da abih, kak Ina plak taknak call sbb aku da nak balik masa tu, so dia ckp tunggu jela aku balik.

Aku ade bekalkan susu FM, tapi kak ina tak sampai hati nak bagi sbb Hafeez mmg minum susu ibu jek. Dia rela bg Hafeez air masak jek. Tak nak campo ngan susu FM. Lagipun biasenye susu habis bila petang2 time aku da nak balik keje. So, Hafeez masih bole bersabar. Anak ibu baik, x ngamuk tunggu sampai ibu pulang. Cayang Feez, muaahh.

3 DiNg DoNg!!!:

Mummy HnH@arnie said...

Hopefully cukup bekalan utk ur baby... Insya Allah... Takpe, around 2 weeks jer lagi baby boleh start solid kan? Nnt dah tak perlu risau...

Anyway, kalau tak cukup ebm kan, for me la, i prefer introduce solid than bagi FM... Bg 2-3 tea spoon porridge pon ok utk permulaan (home made tau, jgn bg commercial food)...

Btw, ur sis yg kuar paper tue, scholar ypm ekk? hihih...

Nora said...

alahaii cian hafeez.. x senang duduk ibunye kat opis tuh. hafeez makin membesar.. lg plak baby boy, mmg kuat susu. huhu..

NuRuL DhiA said...

Mummy HnH@arnie >> Ari ni da stat try bagi bubur nasi skit. nampkanye dia suka, tapi x banyak juz nak kenalkan jek ngan solid food tuh 2-3 sudu jek. Skrg tgh kumpul resepi2 tuk bg baby nanti. teruja nye huhuhu. Yup, my sis tu scholar ypm, erk kenal ke??

Kak nora >> sangat kuat menyusu, lepas dia baik demam nih, mlm2 sejam sekali nyusu sampai sakit belakang mengiring menyusukan Hafeez nih.