Tuesday, January 27, 2009

* Ginger Thai Restaurant *

Lepas ngabihkan duit kat Hytex, kami p jenjalan kat CM plak.
Zaki (adik ipar aku) nak belanja makan.
Lama x jenjalan kat CM.

Banyak betul da berubah, nak masuk tandas pun da ade gate cam kat stesen LRT/Komuter.
Jakun jap aku di buatnye.

Zaki bawa kami lunch kat Ginger Thai Restaurant.
Kalu da nama pun 'Thai', so masakan sume mmg pure Thai mari.
Interior design restaurant tu pun agak menarik.
Ala-ala Thai jugak.
Makanan pun sedap2, mmg kena la ngan selera Thai.


Nasi Goreng Indonesia..special..ade sate yg sgt sedap..nyam3


Kerabu Mangga...kecur air liur, mmg sedap bangat!

Nasi Goreng Ketam

Nasi Goreng Seafood


Mee Hoon Goreng Thai



Ayam Goreng Pandan..mmg puas hati, sgt besar


Ni menu aku, Seafood Noodle Soup...demam, mmg ku cari sup.


Bile bukak jek balutan daun pandan tuh, harum semerbak bau wangi ayam.



Sume orang mkn, Hafeez pun mkn bubur bekalan dr umah.



Nyum..nyum..nyum...habih semangkuk Feez makan.
Dalam gamba ni, sgt baik Feez duduk dlm high chair tuh.
Tapi sebenarnye kalians, dia sgt sibuk ngan makanan atas meja.
Panjat2 mau capai apa ade atas meja tuh.
Pastu bile awek seksi (pelayan) lalu lalang anta makanan, berpusing2 Feez pandang aweks tuh.
X berkelip matanye.
Suda ade ciri kasanova kamu ya Feez.
Very notti.

Kesimpulan, sgt sedap sbb orang belanja kan... :p
Lepas round2 CM, terus balik.
Badan sgt penat, sampai umah sume pengsan..tido sampai senja.
Hafeez pun pengsan, kepenatan teman ibu soping..huhuhu.

4 DiNg DoNg!!!:

CoNniE said...

Jalan-jalan cari mkn.. yeay... best tu...

Kagum dengar toilet ade gate tu... heheheheh...

::Umi Sufira:: said...

Aduhai...sedap2 nya makanan..terliur tengok! isk isk...kekeke...

Nora said...

menjamu mata ngan food.. nyumm2! restoran thai.. ade plak 1 nasi goreng dr indonesia.. hehehe!

sabrina.h said...

salam..thank u sudi comment dkt blog saya ;) nk tnya restoran nie dkt mana ye???mknan dia mcm sedap2 jer..u reply dkt entry saya yg u comment tue yeh..thank u very much