Friday, January 2, 2009

* Nanny Hafeez da sampai!! *

Baru2 ni 3orang adik2 ku di import dr kg tuk jd NANNY Hafeez.
Kan cuti sekolah, dr depa lepak2 kat kg xde wat pape baik ku upah jg Hafeez.
Lagipun, pengganti Kak ina x dpt lg.

Si kembar (mak cek nabila n mak cu nadia hafeez) jaga tuk seminggu jek, sbb mak lang c-da hafeez kena p kursus 4 ari kat HUKM.
Lg pun next week da start sekolah, si kembar kena balik hostel semula.
Mak lang penganggur terhormat, baru merdeka pas SPM la katakan.
Baik ku bayar tuk jd Nanny Hafeez, sampai la Mak lang dpt tawaran sambung study nnt.

Hafeez sonok jalan2 ngan mak lang, mak cek, mak cu tgk ikan kat Putrajaya.
Manja nye Feez ngan mak lang.


Aku da latih siap2 mak lang c-da, camne nak uruskan Hafeez.
Camne nak mandikan, basuh bile poo-poo, bg makan bubur, dan yg penting cara uruskan ebm Hafeez.


Alhamdulillah sepanjang minggu nih, xde masalah mak lang uruskan Hafeez.
Mak lang c-da pun dpt handle Hafeez ngan baik.
Walaupun kadang2 Hafeez agak 'manja' (asyik nak berdukung, berkepit) xde la mak lang kelam kabut ngan kerenah hafeez nih.
Bile time mood 'manja', memang tabag jela mak lang di buli Hafeez.
Notti feez nih, buli mak lang yerr..huhuhu.
Kurus la mak lang yg montel tuh nak oii.

2 DiNg DoNg!!!:

CoNniE said...

best nye ramai mak sedare ye Hafeez... balik kampung mesti jadi perhatian kan... hehehehe...

NuRuL DhiA said...

Hafeez sorg jek baby kat kg pahang. tunggu la bile mak ngah nye dpt baby mesti dia jeles hahaha