Friday, January 9, 2009

* Tolong Jangan Ganggu Saya!! *

TOLONG JANGAN GANGGU FEEZ!!!



Fezz tengah sibuk ni.


Sangat sibuk.


Sibuk sangat.







Feez!..ooo...Feez!....Feeeeeez!!!







Huh...


....



....



....



...



Feez....



...



...



...



...



...



Feez....



..



...



...



...
...



...



...



Feez...




Laaaa...Patut la ibu panggil x bunyi2, senyap jek.
Ruper2 nye tgh sibuk ngan upin ipin.

Hahaha...kalians Feez xbole di ganggu kalau tgh layan upin ipin.
Sangat tekun dan kuhsyuk dia.
Feez akan dok depan Tv sampai dia buhsan atau lapa.
Kadang2 CD tu 2, 3 kali ulang, sampai ibu da hafal dialog2 upin ipin.
Sampai termimpi2 upin ipin ibu di buatnye.
Tv tu kalu nak tgk citer lain, kena tunggu turn la jawapnye.

Feez sangat suka Upin Ipin.
Ibu ada gak umpan ngan kartun lain, tapi Feez buat tak tau jek.
Mmg x pandang langsung.

Sebelum ni, ibu susah nak tinggalkan feez sorang2 bila nak buat kerja.
Tapi sekarang senang sikit ibu nak tinggalkan Feez.
Pasang jek cd Upin Ipin nih, ibu p wat kerja kat dapur.

Feez akan jerit "aah...ah...aah" bila cd dah abih main.
Ibu pun replay balik cd tuh.
Feez sambung tgk.
Berulang2 sampai la Feez buhsan atau lapa.
Ibu pun peminat setia Upin Ipin nih.
Sangat cute la watak2 tuh.
Tak lama lagi ade siri baru nak kuar.
Kat TV9 gak.
Tak sabar plak nak tunggu siri baru tuh.
Movie GENG pun kuar kat panggung 12 Februari ni.
Kena la angkut Hafeez ke panggung tgk movie tuh..huhuhu.

10 DiNg DoNg!!!:

::Umi Sufira:: said...

Kihkihkih...Comelnya Feez..kecik2 dah pandai tengok TV yer..=D

lovelymummy said...

dhia...sara pn suke tgk upin ipin..katun lain cm tak jalan jer...esp bila upin ipin tu becakap,bising je mulut dia nyampuk..siap menggeletis tu yg tak thn tuh..hahahaha..

*kita pn suke upin ipin :)

NuRuL DhiA said...

Umi Sufira >> Bile da pandai tgk tv, tv tu miliknye la..berebut tv udahnye

Mama sara>> muka upin ipin encem sgt, sara tertarik la kot. Katun lain x comey

Marsha~ said...

paaaaaaaaannnndaaaiiinye dia tgk TV.. terbalik pulak tu kepala dia.. huhuhu

lia said...

knp kah amsyar xminat TV? dia lagi minat manjat, xplore rumah saja lagaknyer... kot idak, boley la ibu dia lepak2 jap kui3..

btw mana nk cari upin&ipin ni? ada cd jual ker? kot la yg ni amsyar bkenan lak...

NuRuL DhiA said...

Marsha >> e2 la marsha, macam peel anak teruna ku sorang nih..huhuhu. da pandai tgk tv senang ibu mau bekerja di dapur.

lia >> huhuhu, sama la ngan feez ni lia, panjat2 selongkar umah, tp kalu penat nak layan feez selongkar umah, ku mainkn aje cd upin&ipin, senyap la dia.
Bole download kat YouTube jek. Kalu mau ku bole burn kan untuk mu, pirate punye la, download n burn sendiri kehkehkeh. Ataupun p website http://www.upindanipin.com.my/episodes.html

NuRuL DhiA said...

Marsha >> e2 la marsha, macam peel anak teruna ku sorang nih..huhuhu. da pandai tgk tv senang ibu mau bekerja di dapur.

lia >> huhuhu, sama la ngan feez ni lia, panjat2 selongkar umah, tp kalu penat nak layan feez selongkar umah, ku mainkn aje cd upin&ipin, senyap la dia.
Bole download kat YouTube jek. Kalu mau ku bole burn kan untuk mu, pirate punye la, download n burn sendiri kehkehkeh. Ataupun p website http://www.upindanipin.com.my/episodes.html

lady spring said...

demam upin & ipin..anak sy suka jugak tgk upin ipin...baru semalam start tgk..walhal org dah lama sibuk upin ipin nie...bila anak upin ipin mak pun sama gak..seronok juga cetenya

norhafiza said...

baca posting ni, tersengih2 sy sorang2...kiranya cam sy leh copy dn paste kn je posting kak nurul ni ke blog sy, cuma tukar gambar je...hehe...sangat ketara persamaan point2 cerita feez itu dgn anak sy ni...hihi...

salam kenal kak nurul...very nice blog... ;)

ryhan ann said...

btul la kak...anak dara saya yg sorang nih pun suka sgt tgk citer upin ipin...citer kartun lain tak layan de...cam ler dia paham...huhuhu....