Wednesday, January 14, 2009

* Walker Generasi *

Tetiba abah bawa turun walker mak su mase kecik2 dulu dr loteng.
Wah..masih elok lg walker mak su nih, cume comot2 dan agak bekarat sikit.
Kate abah, walker ni dulu rege rm20++ jek.
Murah tapi sangat tahan lasak.
Sekarang, mahal gile...Rm50++, beratus2 pun ade.

Walker aku dulu2 pun, guna pakai sampai adik aku yg ke-5!
Murah jek walker aku dulu, Rm 18 jek...huhuhu.

Walker Feez da rusak skit, Tayar da patah satu, seat da koyak rabak.
X tau la sbb feez yg buas sgt ke atau walker tuh yg x berkualiti (mahal ooo...rm 60 lebih x silap)

Bile tgk keadaan walker Feez yg uzur tuh, abah selongkar loteng cari walker mak su.





Abah sibuk baiki walker mak su.
Nak di cat baru besi yg karat2 tuh katenye.
Mak su seronok, bile walker dia nak di pakai plak oleh Hafeez.




Walker dlm proses pembaikpulihan.
Abah spray besi tuh wana silver metalic, sama ngan keta dia katenye.


Tapi aku xsempat nak snap gambo walker yg da di baik pulih, sbb aku sibuk siap2 nak balik kajang masa tu.
Abah soh bawa walker tuh, tapi kupikir biar la tinggal aje kat kampung.
Senang la bile cucu2 balik bole guna.
Xyah usung walker jauh2.
Lagipun feez da kurang naik walker sejak da pandai berdiri nih.

8 DiNg DoNg!!!:

lia said...

mmg barang2 dulu lebih berkualiti kan dari skng... murah pon murah... knp ek?

amsyar pakai buaian mak su dia yg umur da 11tahun... cuma cat balik jer besi buain 2 sbb da karat sikit... senang xbeli buai da kat umh mak he3...

precious innocent said...

wah... ada sentimental value gitu brg lama2 nie...

ryan hanya pakai spring buai ayahnye aje... baju semua tu dah kuning2... hu hu

-mama emma-

::Umi Sufira:: said...

Owh..saya tidak ada langsung barang warisan macam walker dhia tuh! kekeke..ruginya!

eiNa said...

hehe.. generasi betul...

NuRuL DhiA said...

Lia >> betul tuh, brg dulu2 tahan lama berbanding skrg kan.
Buaian rotan nurul dulu pun ade lg kat atas loteng, tp mak xkasi pakai sbb buai tuh mudh tebalik. diriku sudah berkali2 jatuh dr buai tuh..huhuhu

Mama emma >> Hafeez masa lahir xbeli baju pun, recycle baju kite ngan baju mak2 sedara dia yg len. Baju br sume hadiah org, da besar nih baru beli baju tuk hafeez.

NuRuL DhiA said...

Umi Sufira >> kalu ikutkn byk lg brg2 kite dulu bole di pakai oleh anakku ini, baju, buai, barut, mmg sentimentel value nak plak anak sendiri plak yg pakai..huhuhu.

EiNa >> hihihi...jimat pun jimat..recycle balik.

Marsha~ said...

wooahaaahh.. tahan lama ek? walker a'qila tu, tak lama lagi jahanam le tu. tu pun beli yang paling murah kat WOC. tu pun dah seratus lebih. brg baby sume mahal skrg ni

NuRuL DhiA said...

marsha >> sama la walker hafeez da separuh jahanam, seat nye da koyak rabak, da tuka seat baru pun, sib baik ade jual seat jek..haish brg2 baby mmg mahal dr maintenance ibunye bln2..huhuh