Sape yg suka makan makanan eksotik mesti tau la menatang mentarang nih.
Aku kalu balik Sabak bernam, mesti nak cari menatang nih.
Banyak org jual tepi2 jalan.
Tapi skrg harga mentarang da mahai giler sejak kuar majalah 3.
dulu main kira longgok, dpt byk.
Skrg da pakai timbang..berat kulit dpt sikit jek plak tuh.
Ni la ruper sebenar mentarang.
panjang lonjong, kulit bergerutu cam kerang tp x keras, mudah rapuh.
Sedap masak rebus, goreng bercili, rendang.
aku suka masak rendang...nyum nyum.
Rendang mentarang tanpa santan...resepi suka ati haku...hahaha
Tapi sedap, lincin ...yg x suka makan mentarang pun jadi suka...lalala.
ni ruper isi mentarang yg da masak.
Cam geli2, pelik2 kan.
Tapi sedap nih...
Petang nye, abah ajak feez round kampung naik motor.
Feez x penah naik moto, kira 1st time la nih.
Uuuiiih...suka dia, tp cam blur2 jek.
Vrooom...babai ibu, feez nak jalan2 ngan abah nek moto..vvrrrooom!
Baru 1 round, feez da terlentok...tidoooo...zzzzzz
hahaha...tula, ibu soh tido xmo asyik nak main jek.
sib baik feez yg tetido, kalu abah yg tetido bawa moto, terjun parit la kome weeii.
Tuesday, July 21, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 DiNg DoNg!!!:
sedap sangat mentarang..skrg dah mahal sangat la..klu kt perlis sekilo rm8 rasanya..dpt brapa ekoq ja pun..suka bakar2 ja..fuh...sedapp
sy penah mkn mentarang tue ms
raya cina thn nie..
g sbk bernm tue pn nk tgk sawah.
kbetulan mak kwnh sy jual natang tue..hihi..
sdp sgttt..
mkn pn x ingt dunia
pas balik kl..
terus gatal2 satu bdn..
hehehehe
x penah makan laa...sedap ke ek? nmpak cam sedappp je tuhh...hehe~!
@leadleedeea
sedap, cm mkn lala gak rasenye
@--{♥Mahirah Abd♥}--
alergik ke sampai gatal2...nanti mkn byk2 lagi sure x gatal2 da..hihihi
@Haslinda
sedap kan, tapi mmg da mahai. kat sabak bernam sekilo yg kecik rm6 alu yang besar rm8
macam sedap.tapi nampak cam cicak jer.huhu
gluppp .. adehh ghupe nye membuat kan daku x leh telan ni ..
dap ke??/
alaa.... nak rase... nurul masak la kasik kite rase... tp rupenyer kurang menawan... mkn tutup mate boley.?? hehehhe..
Post a Comment