Friday, August 28, 2009

* Aku Yg Frust *

Aku keciwa
Aku sedey
Aku marah
Aku geram
Aku tgh frust ni!!!!

Dpt emel dr HR, gaji BULAN JULAI (JULAI okkay!) delay minggu depan.
Weh, org lain da dpt gaji bulan Ogos, aku bulai julai pun sangkut lg tau.
Sgt tension, nak plak raya2 ni kompom nak guna duit byk.
Baju raya (nmpknye xde baju raye la aku thn ni, beli tuk feez jek), kuih raye.....duit raya (bebudak kalu beraya ngan aku, korg aku bg 20sen jek la yek), duit minyak tol balik kg lg..bla..bla

Hajat dihati nak shopping sempena mega sale ni, 31hb kan last sale.
Tak sempat gak, dush dush.... :((

Ni la susah nye keje yg ngan company luar, tapi nak wat cmne, rezeki aku kat sini.
Mmg tgh cari keje lain, da byk staff yg resign, cuma aku jek xde rejeki lg nak resign.
(sesungguh nye aku da x sabar nak anta surat resign)

Hmmm...kalau da gaji bulan JULAI pun bln Ogos br dpt, kompom la raya nnt x bergaji le jawab nye.
Lepas raye br ade gaji balik.....aaaarrggh!

Kalians, sudi2 kan beritahu ku kiranye ade kekosongan keje yer kalians...huhuhu



16 DiNg DoNg!!!:

lia said...

dhia bidang apa? kot2 ada kosng lia roger..

kakngah said...

alamak... camno ko survive???

NuRuL DhiA said...

@lia

ku dlm bidang IT, skrg pun cari tak ikut bidang main tibai jek apply pape yg rase sesuai...thanks lia, roger2 la kalu ade yek

NuRuL DhiA said...

@kakngah

aku survive semampu yg boleh, bak kata pepatah melayu 'ULAT DALAM BATU PUN BOLEH HIDUP'...oh..tapi ku bukan ulat itu

Siti @ nurie said...

aduhai,,..kalau siti mau nangis tak dpt gaji last month punyer....wah....mmg patut mu lari ke tmpt lain...

fazilzura said...

ko keje compy hape beb ???

kalau dh gaj pun sangkut2, carik le keje lain .. bahaya weh

Syima ~Mama Kyra~ said...

keje company mana nie..bahaya ni kalu gaji bole sangkut2..bole ngadu kat pej buruh ni..

zai@umiaiman said...

hiskkkk klau sy pun geram jugak... waktu ry ler kiter nk wat mcm2 kan...
.............
insylh klau ader sy dgr apa2 jwtn sini nanti sy gitau...

NuRuL DhiA said...

kalians,

ku bekerja di company (xleh sebut nama nye bahaya) berstatus MSC di cyberjaya (huh xde makne pun status tuh, hampeh). company based kat US, kan economy depa tgh down skrg, effect la kat pekerja2 kat sini.
xyah kan pasal report2, siap kena saman lg.

aku laki bini plak tuh keje satu opis, harus la merana berganda, xde backup weh.

Thanks kalians...terharu

puan punyer said...

nurul, cubalah lg yer cari. semoga berjaya ku benar2 wish gud luck...... mmg perit

Nora said...

nurul, ade ac dlm jobstreet x? even ekonomi down skrg nih, still byk lg comp IT yg ade vacancy.. insya-Allah, ade lar rezeki nnt. cuma lmbat atau cepat jer offer dtg.

Mr_Rizal said...

ku yang laki bini lain lain tempat kerja pun sama juga... gaji kami 2 2 sangkut...!! memang raya ni zahir gembira, batin merana...!! sob... sob...!!

++kena buka gerai pisang goreng aaa lepas ni...!!

NuRuL DhiA said...

@Nora

ade kak nora acc jobstreet, cuba gak nasib apply situ, tawakal jela

NuRuL DhiA said...

@Mr_Rizal

huhuhu...nmpknye mmg terpaksa buka gerai goreng pisang la weh kalu da camtu

ibu izz said...

ni kes sama cam ashrap le ni kan..
tu la sian kat korang..
ngadu jab buruh!!!

NuRuL DhiA said...

@ibu izz

huhuhu..tula ash, gigih mencari keje lain nih, zaman eco gawat2 ni pun susah nak dpt keje baru