Tuesday, September 1, 2009

* Yeay! Umah da siap *

Pernantian satu penyeksaan...eeceh.
Akhirnye umah ke-2 kami da siap.
Siap nye da lama, nunggu CF tu yg berkurun.
Seperti yg dijanjikan oleh developer, sebelum raya kunci dpt.

Dengan semangat berkobar2, hubby ajak p tgk umah.
Aku pun berkobar2 la nak nengok umah tuh.
Ari2 lalu depan umah tuh on da way p balik keje.
Dpt tgk luar jek dr jauh, ni nak la tgk bhgian dlm nye plak.
Teruja2..gediks2..huhuhu


Taraaaa...apartment jek...Nun sayup tinggi atas sekali, ting 5 yg kanan.

Huhuhu...umah tinggi lg, cuma yg ni ade lif la.
Xkuase mak amik ting 5 kalu xde lif.
Awat amik tinggi sgt??
Saje kunun nak privasi, plus mase nak booked mmg yg atas jek tinggal..huhuhu.

Sampai2, p umah jenguk umah paman tupik (adik hubby) dulu.
Tupik teruja la sgt maklum la umah pertama.
Jiran kitaorg, selang 2 umah jek..huhuhu


Paman tupik beposing buka pintu umah pertama nye.


Yeah, debar2 melangkah masuk ke dlm umah baru.


Feez seronok round2 wat lawatan dlm umah baru paman tupik.

Pas check ape2 yg patut dlm umah tupik, turn umah kitaorg plak.
Umah kami betul2 depan lif.
Kuar lif terus masuk umah...bagus2, senang org nak cari.


Hubby berkobar2 membuka pintu umah ke-2.


Feez nak join abah rasmikan umah baru.


Ni pemandangan Hall umah.


Ni plak dapur, owh..x bekenan nye ngan sinki tuh.
Harus diganti lain nih.
Da berangan2 nak ubahsuai dapo nih, letak kabinet bagai mcm kat showroom IKEA..muahaha


Feez da chop bilik da, seronok nye lari2 dlm bilik tuh.


Hah, parking xde rebut2 yer, siap ade no umah lg kat parking lot tuh.
Yang ni aku punye, ko jgn nak ngade2 parkin sini.


Pemandangan dr balkoni umah, ade playground la Feez.
Yg sebelah tuh rumah pangsa kos sederhana.


Indah nye panorama dunia...huhuhu...gayat gak nak berdiri lelama kat balkoni tuh.


Feez bz cuba nak buka kunci grill.
Nmpk x lif kat luar tuh, hahaha...kuar umah terus masuk lif



Bile nak pindah masuk??
Memula mmg bercadang nak pindah sini.
Tapi ade beberapa part yg aku n hubby kurang berpuas hati.

Diskus2 hubby ckp wat investment jek la umah ni.
Kasi org sewa, dan penyewa nye pun da ade, da masuk pindah da pun.

Huhuhu...kuciwa gak, igt x yah la panjat tangga da bile umah ni siap.
Aku mmg da malas da nak panjat tangga.
Tapi Feez yg sgt semangat n rajin plak panjat tangga.
Xmo dukung da kalu nak naik umah skrg nih.
Gigih feez daki satu persatu tangga umah sampai ting 3.

Seronok nye dia dpt daki tangga tuh.
Jenuh la ibu n abah tunggu feez sambil bilang anak tangga..huhuhu

Now, aku ngan hubby tgh intai tuk sambar Rumah ke-3 (berapa byk umah daa).
Kali ni nak sambar umah atas tanah la plak.
Cukup la 2 bijik umah tinggi2.


25 DiNg DoNg!!!:

My_Aqeelah said...

bestnye dah beli rumah. kat mana location umah awak yang ni?

QuEeN Of 2 Heroes said...

apartment ni kat mane ye?
saya rasa cam pernah tgk la...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah santik umh ... dah ada 2 umh .. wah cayalah ;-)

NuRuL DhiA said...

@My_Aqeelah

umah ni kat seksyen 7 bangi, betui2 tepi highway silk sg ramal

NuRuL DhiA said...

@QuEeN Of 2 Heroes

apartment taman kajang impian, seksyen 7 bangi, betui2 tepi highway silk sg ramal.kalu lalu lalang highway silk mmg nmpk la

NuRuL DhiA said...

@Diana@Mama Adam Mukhriz

maqaceh, umah 2 xpe, jgn hubby buka cawangan 2 udah la, meletus perang dunia ke-3..hahaha

lia said...

perghhh udah ada 2 rumah tu... kami ni nk ada sebijik pon terkial2 g...

btw, sinki 2 mmg hodoh ;p

fazilzura said...

terkojut tgk sinki dia ke tgh betui ..

lor ingt dok umh tu , x dok ker..
leh tahan ler umh tu , nmpak selesa..

NuRuL DhiA said...

@lia

hahaha...mmg huduh bangat sinki tuh, sakit mate nengok.

umah 2 xpe nyah, jgn laki buka cawangan 2 nnt ku isytihar perang

NuRuL DhiA said...

@fazilzura

aku pun mencik ngan sinki tuh. xjd duduk situ byk sgt pantang larang dr developer, leceh

mama tisya said...

wah best la dh dpt kunci umh kedua...tgi gk ye pandangan dr ats tu..

NuRuL DhiA said...

@mama tisya

sgt gayat tau...pening dok lelama kat balkoni tuh...baru padan muka ku

luna said...

Kak Nurul,

Tahniah (meleleh air liur) ...tahniahh....
Sue sebuah pun tak nampak bayang2 merelip2, kak Nurul nak masuk 3...Tahniahhhh (tumpang banggaaaa sudara mara)

Farra Dhelina said...

syoknye ade rumah sendri...ermmm impian & cita2 setiap org yg dah berumah tangga kan??..ntah bila la dpt dok umh sendri..haishhhhh.... :]

NuRuL DhiA said...

@luna

aiya puan luna, umah tecik jek. xper sue nnt terus sambar lot banglo, al maklum bisnes makin maju...hihihi.
tunggu la umah ke-3 siap, kite wat mkn2 yek

NuRuL DhiA said...

@Farra Dhelina

mmg syok ade umah sendiri, duit keluar kat umah sendiri bkn umah org lain, xper slow2, nnt trus sambar banglo sejibik :)

cintaKusayangMu said...

bestnye feez ader umh baru....
tp syg la name ayah feez xnk dok ctu...
oo..aunty tau..feez nk dok umah ats tnh ye...tgu ayah bli umh baru ye..

Ummi Salsabila said...

tahniah2 kak..bestnye da de 2 umah..umah beli myk2 xpe kn.investment..jd asset..untung ma..:)

oo.ayah feez nk duk umh yg ke 3 tu kot..:p

Delimasari said...

nak tau juga lokasinye. Pandai wat investment yerkkkk .. bagus22

ibu izz said...

wah nak masuk yg ke 3 dah umahnyer!!! bagus2!! nnt raye leh wat open hse... tp da ade org sewa plak herk...x kisahle umah mana pon.. wat jemput yer!

fiza said...

Salam Dhia, hahaha...rumah saya pon kat situ gak, blok A. Memang pantang larang yg menyusahkan, tapi saya tak ikut pon, setakat pasang KC & benda2 yg simple ni pon nak kena deposit sampai RM1k, dah lah duit byk habis ke umah baru ni.

NuRuL DhiA said...

@cintaKusayangMu

yer aunti, feez nak dok umah atas tanah plak, gayat la tinggi2 nih

NuRuL DhiA said...

@Ummi Salsabila

maqaseh, long term punye investment, value makin tinggi hihihi

NuRuL DhiA said...

@Delimasari

Kat taman kajang impian sek 7 bangi dear, p la jenguk, byk kosong kot huhuhu

NuRuL DhiA said...

@fiza

salam fiza, lor yeke, kite blok B, tp x duk situ, kalu x bole kite bergossip together2 kan..ekekek...hmmm mmg byk songeh la developer nih, sume nak kena bayor. pasang astro nk kena bayo, tah hape2