Monday, December 7, 2009

* Selamat Pengantin Baru!!! *

5 Disember 2009, maka sah la adik aku yg ke-4 Nurul Safuraa aka Yaa selamat jadi isteri orang.
Oh, cam x caya plak awok da kawen Yaa!!
Semua org ternanti2 tak sabar nak tgk adik aku ni jadi pengantin, make up bagai.
Sbb adik aku sorg ni kurang feminim skit penampilan nye.
Tak penah make-up, tempek muka pun ngan bedak baby jek, lipstik langsung xpenah calit.
Pakaian harian, jeans n t-shirt, tudung selepang biase, xde masa nak lilit2.
Sarung kasut sneakers atau sandal flat 1/2 inci, jgn harap nak lebih2 inci tapaknye.

Bile da jadi pengantin, hasil sentuhan ajaib Angah (merangkap mak andam & pengapit), wow! lain sgt.
Sedara mara sume teruja nak tgk Yaa jadi pengantin.

Alhamdulillah, semua nye selamat selesai.
Pagi majlis sarung cincin tunang, beberapa jam kendian lepas zohor, acara akad nikah.
Majlis sederhana tapi cukup meriah, bile da berkumpul sedara mara jauh dekat seronok la kan.
Insyallah, kenduri besar diadakan sekali ngan adik aku ke-3 sepui bulan feb 2010 nanti.

Gambo2 ni hasil kerja fotografer Saudara Nurul Azman Abdul Kadir
Layaaaaannn...




Majlis Pertunangan













Majlis Pernikahan



























7 DiNg DoNg!!!:

yana sahri said...

memang laen gile!!!
gambo ya pakai kasut 1 inci lebey xde ker?

NuRuL DhiA said...

xde sape amik kot gambo dia pakai kasut tuh, xtau la nnt org korek2.
tapi makin tinggi lampai la minah tuh

fazilzura said...

SELAMAT PENGANTIN BARU YAA..

meriah nye purple .. daku mmg suke purple... tingat time kawin dulu

~@RniE~ said...

kak Dhia~

Tq upload gamba aya kawen..arni mmber aya time UPM dulu. satu kelas. sedey plak xdpt dtg time nikah dia.. yay!!~ syukur, aya dah kawen...suke2..

izzahazfar said...

adik akak dhia nampak muda...umur berapa ni?

NuRuL DhiA said...

@izzahazfar

umor dia 24 x silap, lahir tahun 1985

safuraa/ayaa/yaa said...

yana>> high heel?...tuh gambo yg kat luar umah dok posing2 tuh pakai high heel la tuh...gayaat...dah la ujan..tanah lembik, asyik2 tenggelam pacak tanah dek tumit tuh..tiba2 rasa rendah
fazilzura>> thanks
arnie>> jgn sdey2...jemput dtg kenduri nnt
dhia>> hahaha..thnk u sbb upload gambar2 ku yg menawan nih...dah rasa cam blog sendiri...