Thursday, March 17, 2011

* Mandi Susu Ibu *

Kalians penah mandi susu??
Yerr, mandi susu tapi bukan susu lembu atau susu kambing, SUSU IBU!
Mandi susu diri sendiri ~ huhuhuhu

Bila ade baki EBM zahra, nak plak hari terakhir bekerja minggu tu ~ aku x leh nak ckp sebelum cuti weekend, sbb aku keje shift, cuti nye mmg bukan weekend pun hihih..
Zahra mmg xmo minum dr botol kalau ibu da depan mata.
Kalau bg gak, zahra hanya gigit puting sambil sengih2.
Jadi aku cari alternatif tuk selamatkan EBM dr terbuang membazir.
Nak di buang mmg x sanggup, nak kasi sinki minum pun x lalu.
Nak bg pokok bunga minum, aku xde bercucuk tanam.

Jadi aku guna wat mandi susu, xde la rase membazir susuku itew.
Inilah rahsia kulit ku halus mulus gebush~ muahahaha.
Cara2 nya ialah...


Tuang susu ke dalam besen berisi air.
Kalu kalians ade bath tub, lg best wat berendam 1 badan dlm tuh.


Campurkan sikit cecair sabun mandian kalians + sikir air mawar (mustika ratu @ puteri ayu).
Tapi stok air mawar aku da abih le plak huhuhu


Kocak2 campuran tadi biar sebati & berbuih2.
Sabun aku guna ni sabun baby anak2 punye.
Sbb tu kurang berbuih hehehe.


Celup span badan & sental la 1 badan kalians sampai tertanggal sume daki2 tu.
Kalu ade bath tub berendam la dlm air tu seberapa lama kalians suka.

Aku suka biar kan dulu beberapa minit sebelum bilas.
Biar mesra ngan kulit gitu :)
Sambil2 tu aku gosok gigi ke, basuh cd2 ke, basuh kain muntah anak2 hahaha.
Bile agak2 susu n kulit da mesra, baru la aku bilas n mandi mcm biase.


Nurul Dhia: Ya Allah, jangan la engkau tarik nikmat rezeki air susuku ini kerna perbuatan ku ini, bukan niat ku untuk membazir pemberian mu ini. Engkau ganti kan la yg terbuang ini dengan rezeki yg lebih melimpah ruah untuk anakku nikmati, AMIN....





2 DiNg DoNg!!!:

Juwita Kai Sherma said...

Sy dpt petua dr kawan suruh mandikan baby dgn susu ibu utk sembuhkan penyakit kulit kt bayi kalau ade..penah denga x org buat cmni?

Juwita Kai Sherma said...

Sy dpt petua dr kawan suruh mandikan baby dgn susu ibu utk sembuhkan penyakit kulit kt bayi kalau ade..penah denga x org buat cmni?