Wednesday, August 20, 2008

* Itu Ini Situ Sini *

Entri ni da lama dikarang cume aku luper nk upload. Bz dgn si kecil yg kadang2 xmau berenggang ngan ibunye (kunun2 bz).


11 Julai yang lalu, besday hubby n Hafeez (genap 2 bln, skrg da 3 bln). Aku rancang wat suprise party ngan 2 org adik aku, beli kek dari Baker Cottage (faveret aku, ade ke patut), KFC Combo (faveret hubby), desert buah mangga harum manis (Faveret aku).


Hepi besday 2 u! Hepi Besday 2 u! Hepi besday 2 ayah n Hafeez! Hepi Besday 2 u....



Hafeez dengan muka serabai dikejut oleh mak ngah huda soh bangun tiup lilin. Pastu kena buli teruk ngan mak ngah huda n uncle zaki. picit sana, picit sini, gomol sana, gomol sini. Seperti biasa, apa saje dibuat org Hafeez balas dgn senyuman manis nye ituh. haish...


SUPER KID!!! seronok Hafeez kena lambung tinggi2 dek mak ngah


hahaha...kan da kena gomol ngan mak ngah bucuk lagi. Habis merah2 pipi montel Hafeez.


Hafezz da pandai bermain2 dgn bear yg tergantung kat bouncer nye ituh. Tgk tu, bersungguh2 dia tenung sambil geram tangan n kaki nye nk capai, tendang2 bear2 tuh.


Nampak x makhluk berbaju kuning di belakang tuh. Ayah interframe, bz berhempas pulas membaiki kerusi yg di cilok dr opis. Drpd kerusi tu dibuang ada baiknye ayah bawa balik bole ibu guna pakai dok depan pc nih. Baik punyer cilok!


Ini lg satu kemahiran Hafeez yg bole dibanggakan. Menghisap penumbuk hikmat. Terpaksa dicabut sarung tinju nye, sbb da basah lencun. Hai ..feez sedap sgt ke penumbuk tu? meh ibu rase sikit.

Mak su Balqis datang ngan abah sbb nak jemput Mak tam Yana yg balik bercuti musim panas dr Jepun.

"Ooo..mak su ponteng sekolah ye.."
"Bukan ponteng la, baqis amik cuti"

Ceh, cam org bekeje plak, bole amik leave. Memandai je mak su nih. Alasan nk ikut abah n nak main2 ngan Hafeez la tuh. Kebetulan aku ditugaskan mencari kerepek tuk kenduri angah nnt. Sambil cari kerepek kat Banting lalu terlajak hingga ke Morib, lepas singgah melawat x-opismate, Awin, terus singgah pantai morib. Lepak2 samabil makan angin.




Nampak x makhluk kecil kat pokok tuh? da standby nak join kitaorg makan burger, Mak su punye la risau kera tu dtg dekat, mulut bising soh kera tu p main jauh2 tp kera tu buat dek jek. Hampeh.




Mak su ngan candy besar nye. Rongak la gigi mak su tuh nnt.

Dua2 da kepenatan berjalan seharian teman ibu cari kerepek. kesian...Lepas snap gamba nih aku pun join sekali zzzz... hihihi

3 DiNg DoNg!!!:

CoNniE said...

suke tgk pipi hafeez dipicit mcm tu.... hehehe...

Nora said...

hensem betul lar budak hafeez nih...sweet betul, asyik senyum ;)

marsha said...

hehe.. A'qila ada kerusi baring yg sama mcm hafeez... hadiah nenek nyah dia bagi :D