Monday, September 1, 2008

* Hafeez Si Botak *

Yeay! Akhirnya kepala Hafeez berjaya digondolkan oleh ayah. Setelah berhempas pulas, ibu jadi tukang pegang, ayah jadi tukang gunting. Hafeez x duduk diam, tertoleh kiri tertoleh kanan, melompat, pusing kepala kiri kanan cari bunyi mesin rambut. haissh...


Seronok Hafeez selepas kepala nye dibotakkan ayah.
Ringan sikit kepala nye kot.



Sibuk membilang jari, xde perasaan ke kepala da botak tuh?


2 Minggu lepas Hafeez kena cucuk 3 bln, kebetulan Hafeez baru jek baik demam, makin demam la Hafeez, tambah ngan selsema plak tuh. Marahnye dia bile hidungnye tersumbat. Kesian Hafeez. Aku amik kunyit hidup, parut pastu sapu kat hidung Hafeez. Alhamdulillah, hidung Hafeez x tersumbat pastu.


Waktu ni Hafeez kena demam selsema, kuning hidungnye.
Ibu sapu kunyit hidup parut tuk kasi lega hidung tersumbat.



Ni baju kimono baby n toy, ole2 Mak Tam Yana dr jepun tuk Hafeez.
Tapi xleh pakai lg sbb saiz baju tuh besar sgt.
Umur Hafeez 1tahun baru bole pakai.


Pantang ibu nak amik gamba, mesti Hafeez tersenyum bangga..huhuhu


Wajah kagum Hafeez, tgk bunga api Kat Putrajaya.

23 ogos lalu, rombongan kami sekeluarga dr Pahang ke Melaka plak. Hampir semua adik beradik mak aku join rombongan berarak ke Melaka. Dah jadi macam family gathering plak. Angah tempah banglo kat A Famosa resort. Ade swimming pool, semua org pakat terjun dlm swimming pool yg x sebesar mana tuh. Aku malas nk join (bkn malas tp xbawa baju lebih nk wat mandi..huhuhu). Orang lain mandi dlm kolam, Hafeez sonok mandi dlm sinki ngan Wan nye.



Hafeez, Atok n Wan tekun tengok ikan berenang2 kat Cowboy town, A Famosa Resort, Melaka.


huhuhu... pandai cover tut, bulat jek Hafeez mandi dlm Sinki.


Tragedi Ogos, sepatutnye aku ditugaskan jadi pengapit Angah haritu, tapi ntah mcm mana kereta aku tercicir drpd rombongan pengantin, Maka tersesat la kami dlm hujan yg agak lebat. Hubby jadi driver kereta pengantin, jadi Pak Jang aku yg bawa keta aku. Gelabah gak la family aku bile dpt tahu kitaorg tercicir. Tapi sampai gak ke rumah pengantin. Sampai jek, pengantin da berarak ngan kompang, adik aku Yana jadi pengganti aku, huhuhu..ok la tuh. Bole ibu lepak2 ngan Hafeez tgk pengantin bersanding.




Waktu makan beradab, Hafeez macam tau2 jek ibu n ayah nye nih kebuluran. Baik jek duk atas ribaan ibu, sambil main2 ngan sarung tangan dia tuh. Sekali sekala dia menegur sambil merenung org2 yg makan di depan nye. Dengan aman nye ibu dan ayah melantak lauk pengantin yg enak lagi sedap tuh.



Ibu ngan ayah senyum gembira lepas membelasah hidangan pengantin


Seronok, Hafeez mmg suka bile tgk ramai org sekeliling nye.



7 DiNg DoNg!!!:

Mr_Rizal said...

Selamat menyambut ramadhan for you and your family.

CoNniE said...

perhh..! dah botak.... botak2 pon ttp cumel...

Nora said...

sronok yer hafeez dpt jln² ;)

mARSHA said...

seronoknye dia jalan kesana kemari yeee.. berapa berat hafeez skrg ye? qila pun ngamuk teruk bila kena cucuk 3 bulan last week.. merengek 2 hari berturut2.. sakit kot..

NuRuL DhiA said...

Mr_Rizal>> Salam Ramadhan & selamat menjalani ibadah puasa :))

CoNniE>> Machooojugak..TQ TQ

Nora>> Hafeez mmg suka jln2 cari pasal. Dok umah asyik nk berkepit jek

mARSHA>> masa cucuk aritu berat hafeez 6kg jek. Cian Qila, sakit ye. Hafeez cucuk kali ni x nangis plak senyap jek. budak kuat gak..huhuhu.tp demam xlama 2 hari da baik.

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

cute sungguh dia buat muka ragu-ragu tu..yg buat nak gelak tu tgk dia punye senyum lebar sampai ke telinga tu..senyum ikhlas tak tu...:D

Mr_Rizal said...

Disini ku mengambil kesempatan mengucapkan
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI
Maafkan segala salah silap kata dan perbuatan.