Monday, October 6, 2008

* Raya 2008..Sempoiii *

Yeayy!..tahun ni giliran beraya di kampungku, Temerloh bandar ikan patin, Pahang. Sangat seronok, beronok-ronok dan meriah sekali. Maklum la mak n abah beraya ngan cucu sulung n 2 orang menantu lagi. Persiapan sederhana saja, masing2 recycle uniform kenduri kawen angah ritu. huhuhu. Hafeez xde baju melayu, xde saiz la. nak tempah takut xmuat bile da siap, tgh membesar bagai johan.

Seperti biasa, tiap kali raya sesi fotografi keluarga wajib. Untuk melengkapkan keluargaku inih, ditepek juga gamba 2 org adik ku tersayang yang berada di perantauan, negeri matahari terbit. Nanti kecik plak hati kalu x tepek gambar diaorg tuh.





Hafeez susah nak tgk camera bile ramai2 orang sekeliling dia. Hafeez lebih suka tgk org2 di sekeliling dia. Puas la ibu n ayah pujuk soh pandang camera, sorg tunjuk kiri sorang tunjuk kanan, tapi Hafeez buat dek gak.



Seperti biasa, di pagi2 raya saling bermaaf2an pastu bagi duit raya kat adik2ku. Gilir2 siap beratur lagi. Memula mak n abah bg, pastu turn aku n hubby, angah n zaki dan last sekali yaa (sorang2 jek, xlama lg ade la partner tuh..keh3x). Kayo rayo la 7 orang adik2 aku tuh. Hafeez pun dpt gak huhuhu.


Maaf zahir dan batin yer bang. halal makan minum..isk isk isk



Banyak betul ramalan muka Hafeez iras wajah sape, wajah ibu ade, wajah ayah ade tapi yang paling musykil ade yg ckp iras tok (abah aku), benarkah?? Embah n bapak (parent hubby) pun ckp benda sama, bile tgk muka Hafeez teringat tok pahang, uhuks. Abah pernah ckp gak muka Hafeez da mcm muka abah mase kecik (aiks ..cam ne abah bole igt muka mase baby yek?? ade gambo ke)


Samakah? Serupakah? hmmm






Ayah ngah zaki seronok melayan Hafeez. hahaha..da ade tokoh jadi papa mithali da nih. Cepat2 la dpt baby, bole regu ngan Hafeez kutip duit raya tahun depan. huhuhu...




Muka tertekan bila x dpt pegang camera depan mata. Sangat Garang la dia..


Yeay!! Hafeez sgt seronok beraya, dpt duit, baju raya, pastu diulit ramai inang2, pari2, dayang2 (sedara mara, makcik2, atuk2, wan2). Hafeez suka main kaki, org tua2 ckp kalu baby main kaki maknanye nk dpt adik, erk?? Ibu belum puas bermanja ngan Hafeez lg la (terbalik ka)...hukhukhuk. sabar yek. Cian Ibu nih..



lalala...golek2 mcm bola tergolek. senang hati tgk tv sambil main2 kaki tuh

Terbongkok2 mak ngah layan Hafeez bertatih. Hafeez sgt suka kalu org layan dia jln2, mcm nk berjln sgt.
Di kesempatan ini, ku mohon ampun dan maaf kut ade terkasar bahasa, tersilap kata, ter..ter..dan ter lagi. Ku jua insan biasa lemah lagi kerdil di bumi Allah ini. Yang baik datang dr Nya, dan yang buruk dr diriku sendiri.
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN!!

5 DiNg DoNg!!!:

Nora said...

1st raye hafeez.. yaay! meriah sungguh dpt kumpul ramai² camni yer.. slamat mengumpul duit raye yer hafeez! jemput dtg umah auntie, nnt auntie bg duit raye ;)

NuRuL DhiA said...

kak nora,

sungguh seronok beraya ngan baby tahun ni, tahun lepas pun beraya ngan baby gak tp baby dlm peyut lg, hihihi.

CoNniE said...

tu yang best adik beradik ramai kan.. meriah... syiok la hafeez 1st beraya... hehehhe

Humyrah said...

Huhuu dia sudah makin aktif! Hari Raya makin meriah bila ada generasi baru dalam keluarga kan..

NuRuL DhiA said...

connie & humyrah >> beronok2 dan meriah sgt. mmg saat yg dinantikan.bukan hafeez jek yg seronok, family kite lg la excited sbb ade generasi baru tahun ni