Friday, February 27, 2009

* Hafeez Jumpa Idola!!! - Part 1 *

GENG
Pengembaraan bermula!!

Yeah, mmg lama ku tunggu dan sgt teruja.
Keterujaan berganda2 mewakili keterujaan Hafeez skali laa.
GENG punya pasal, mak abah aku n 2 org adik aku mak su Balqis n hanis sanggup turun Seri Kembangan (SK).
Muaahahaha... kat Temerloh, xde panggung, kalu ade kat Mentakab.
Tu pun panggung opera cina ..ahaks.

Giler la sambutan GENG ni, nak booked online sume full.
Zaki, adik iparku pun p la terus beli kat GSC Alamanda ari jumaat tuk showtime Ahad.
Tapi full gak, sold out, yg ade midnight sabtu mlm ahad.
Rembat jek, janji dpt tgk GENG.

Kebetulan ari ahad ade roadshow GENG kat alamanda.
Apa lagi kami x lepas peluang nk bertemu live ngan maskot upin n ipin, dan pelakon suara nya.
Ramai giler org.
Tapi Hafeez nye pasal, ibu mmg lama berangan nk ketemukan Feez ngan idolanya.

Mak Tam Yana, Jangan Jeles...Feez Peluk Upin & Ipin nih.
Jom Cuci mata ngan gambo2 Feez & Idola nye nih.


Feez ngan atuk, tgh tunggu maskot Upin Ipin keluar.

Sementara tunggu Upin Ipin, Feez sempat lunch..ngangaaaa

Ni beratur ujibakat AF7 Kah??
huhuhu...sanggup beratur panjang nk bergambo ngan upin ipin
Tp tensi ade makcik2 suka potong line org, belasah kang!!
Mak su bermata kuyu, menunggu giliran nak bergamba ngan upin ipin

Kiut..kiut..kiut miut

Ku dpt salam upin ipin weh!!




Chomel, geram..ku picit2 maskot tuh, terasa la tgn org yg pakai maskot tuh..ahaks
Cian org tu kena picit2 ngan aku.

Hafeez pelik tgk upin ipin versi giant!!
waaaaa...besarnye upin ipin nih.
selalu tgk kicik jek..feez kagum.

Feez pun dpt salam upin ipin, jgn jeles.
Mak su pesan, "nnt jgn basuh tangan tau"
Aiyooo mak su, da macam cite musang berjanggut la plak.



Feez tak heran ngan kamera da, sibuk toleh2 nk tgk upin ipin.
oops budak kicik baju putih depan aku tu xtau anak sape.
Tetiba numpang bergambo sekali...abaikan













Terkinja2, terlompat2, tergediks2, bile tgk Upin Ipin!


Sape jek yg melindungi pemandangan Feez, dengan selamba Feez p sepak2 terajang org tuh.
Di tarik2 org tuh, sgt marah dia bile org dok depan dia.



Naik lenguh abah feez julang Feez, upin ipin nye pasal..huhuhu






Feez ngan Mak Teh ayaa, depan skali tgk upin ipin.









Menurut urusetia roadshow ni, kostum tuh bole di pakai xlebih dr 20 minit.
Kalu lebih nnt org kat dlm tu pengsan
Panas weh, bukan ade aircond kostum tuh.

13 DiNg DoNg!!!:

yana sahri said...

huh...
nmpak sgt ibu hafeez yg lg eksaited.
muahahahaha!!!
klaka la hafeez nih....tertoleh2 tgk upin ipin...

hurmmm...hanis da rupe rais da. org ingat rais la bile 1st tgk...hhuhuuhu

NuRuL DhiA said...

yeke, mana ade..org cool jek, hafeez la yg eksaited :p

bukan takat muka, sore pun da sama jek 4 org teruna srinor nih sepesen jek bunyik

nOnnie_sayang said...

salam.. dhia.. bestnya dpt layan upin & ipin. tapi lagi best tau kitrg kat TTP tu.. grand betul.. tak pe.. next time leh join kami ye.. penat tapi sronot!

- kak nonnie -

::Umi Sufira:: said...

Wah! sakan yek bergambar ngan upin dan ipin..tapi macam maknya yang lagi excited je?!kekeke..

wana said...

dhia..
feez x takut ke jumpa maskot?sronok je nengoknya tu..
my son masa kecik dulu jumpa apa2 maskot bole lak melalak..ish..ish..dgn clown lagi la..

CoNniE said...

heheeh... sronok nyer feez dpt tgk idola nye ekk... ehmm..

btl laa.. ibu nye pon kemain eksaited skali gituu.. kekeke...

kelaka la gambar yg ade bdk baju putih tu... selamba batak je join ekk.. nsb baik le bdk kan..

comel la upin ipin tu, mcm nak peluk je... depa mmg buncit ker? hehehe..

noey.rania said...

best nyerrr dapat jumpa upin ipin ni hehehe eksaited tul 2 branak ni ekk

Leen Die said...

cute giler tgk muka feez yang kehairanan memikirkan upin ipin besar tp tgk dlm tv kecik..sweett..nak gigit feez sikit boleh??sikit jerr....huhuhu..geramn wehhhhh

aZuRa AhMaD said...

hehe...anak yg excited atau maknya nie nak jumpa upin ipin...hehehe...

NuRuL DhiA said...

kak nonnie,
mmg ku sedey dpt join gath ritu, tp apa kan daya, feez nk jumpe upin ipin..huhuhu

Umi Sufira,
obviously, mmg ibu feez yg teruja lebey..huhuhu

wana,
tula, sib baik feez xnangis ke ape ke, sbb ramai dak2 lain takut tgk maskot tuh, tp feez cool jek, eksited ade la

NuRuL DhiA said...

Kak connie,
bab buncit tu xtau le, x sempat nk meraba tang peyut..huhuhu

noey.rania,
best bangat, beronok-ronok!!!

Leen Die,
nak gigit ibu feez pun bole..ahaks

azura,
dua2 pun eksited!!!

yazeema said...

dhia,bestnya hafeez dpt jumpa upin & ipin,klau yaya pon mesti dia suka..apa tdknya tgk kat tv pon dah tersenyum2...

Nora said...

hahaha.. sgt cumel tgk gelagat feez yg gumbire tgk idola dia.. sib baik dia x wat perangai celah² org ramai tu.