Monday, February 9, 2009

* Hafeez kena kurung...wooo *

Di sebabkan hafeez sudah pandai memanjat, merangkak ke sana ke mari, mmg susah la nk tinggalkn feez sorang2.
Nak letak dlm walker pun cam da xselamat gak.

Pikir2, terigt playpen yg dibeli masa ibu pegnenkn feez ade dlm kotak lg.
huhuhu...baru la diguna skrg, lame giler peram kat stor.
Bole le guna wat kandang tuk tinggalkan feez.

Mak lang pun da bising susah nk tinggalkan feez kalu nk p toilet ke, nak solat ke.
Cian mak lang feez tuh feez buli camtu.
Aku pun soh la hubby buka playpen tuh.

Memula ngamuk gak feez bile letak dlm tuh.
Meraung takut agaknye.
Lelama da ok la, ditambah ngan toys yg penuh dlm playpen tuh.
Tapi kejap jela feez bertahan dok dlm tuh.
Pastu merengek2 minta soh kuarkan dr kandang.


Wajah tensi feez kena kurung dlm playpen.


Ditepuk2 net playpen tuh, kalu kuat kederat mau koyaknye net tuh.


Aiikk, senyum plak bile org jenguk feez dlm playpen.


Muka tensi... cian anak ibu nih..kena kurung ye...wooo.





Mulut feez sgt riuh rendah skrg ni.
Time mkn bebel, nanis bebel gak, nak tido pun bebel gak.
Sgt manja ngan Abah (Feez x panggil ayah, tp Ab..bah..huh tersengih2 hubby dgr feez dok panggil dia Abah -kes cemburu ibu yg salah tempat :p)

Feez baru pandai merangkak tau kalians.
Ku igt feez takkan merangkak.
Nampaknye feez terbalik, berdiri dulu baru merangkak.
huhuhu...ape2 la feez janji feez sihat sempurna yer.

22 DiNg DoNg!!!:

cintaKusayangMu said...

amboi...pandai ye xnk dok dlm playpen tu....geram nye tgk feez ni...

noey.rania said...

alalala... cian nyerr feez umo time gni mmg x duk diam hehehe..sabo je lah

NuRuL DhiA said...

qis
feez ni penakut cam ibu dia hihihi

noi,
ya benar tuh, sgt lasak dan aktif. makin kurus ku dibuatnye

Mummy Dasy said...

Ciannya dia kena kurung, Feez nak duk dlm tu Danish & Daneen x nak n Mummy jarang letak kecuali time tido jek coz pnah sekali Danish waktu mcm Feez ni ah baru pndi berdiri playpen nyaris terbalik nasib baik ayah dia ada kat sblh nmpk klu tak mmg xtau apa yg akan jadi, tu yg biarkan jek main kat lantai dr letak dlm playpen.

NuRuL DhiA said...

mummy Dasy
hebatnye Danish, sampai mau terbalik playpen tuh. Hafeez pun dok dlm tu kejap jek, time kena tinggal sorg2. pastu dibebaskan bermain2 diluar playpen. cian plak nk letak lama2 dlm tuh

~Ummi Mujahid~ said...

persis mcm mujahid, mana maunya lelama dlm playpen tu.

Khas Lysha said...

ala kesiannyer dia kena kurung..
salam kenal,.. dah add ur link n follow.. ;)

Nora said...

dah biasa terlps bebas.. mmg x nak punye dikurung. hihihi!

NuRuL DhiA said...

ummi mujahid,
yeke, mujahid pun sama ye, satu geng la

khas lysha,
salam kenal, i'll follow u too :)

kak nora,
tula pasal, tp terpaksa gak kdg2 tuh, lantak la dia meraung skan dlm tuh

eiNa said...

Dhia.. sama la.. i pun kurung Aira dalam playpen.. kalau tak tekejar kita... dia lagi laju..
Aira pun baru pandai merangkak last week.. kekeekkee..

ogy said...

ala ciannya feez dok dlm playpen tu... wah nampaknya anak kita sebaya la yerkk...

LoVe.. LiFe said...

hye dhia..
thanx for visiting us...
nampaknyer feez sama naik ngan ilham..lasaknyer...
huhuu

wana said...

lama ke feez duk dlm tu?ala ciannya dia ye..kalo kita x buh anak dlm tu mmg satu keje x leh nk buat nak2 kalo bb tu dah mula b'jln ke,mrangkak ke,manjat ke..adusss mmg letih kan..

kasih nash said...

Salam Dhia.. kak kasih tumpang lalu.. hiihii.. selamat berkenalan...

NuRuL DhiA said...

eina,
budak tgh lasak cam hafeez, mmg jenuh main kejar2 ngan dia kdg2 tuh. nmpknye anak kite sama2 baru merangkak2 yer

ogy,
ramai nye rakan sebaya feez upernye yer

Love..Life
Hii mama ilham, lasak sgt sampai xterlayan dek ibu :)

wana,
letih tapi seronok, detik2 terindah gitu :)

Kasih nash,
salam kenal Kak Kasih :)
Rajin2 la lalu lalang kat blog ku inih

luna said...

kak nurul,
hafeez SANGAT shomels..ikut mak sedara dia
aktif orangnya...
takpe dok dalam playpen kak
sue rela dia menangis terjerit2 daripada dok luar-dan-tatau-dia-pegang-apa masa kita dalam bilik air/solat..ehehe

NuRuL DhiA said...

Luna,
betul..betul..betul
relakan feez meraung dr melakukan sesuatu membahayakn

Deqna said...

ha'ah kan senang jer letak jer dalam 'kurungan' tu, sambil2 leh gaklah siapkan kerja mana yg patut kan..

yazeema said...

alah ciannya...feez,mcm saya pun wat macm you dhia,anak i dah sthn tp lom jalan lagi...memang melalak sakan di buatnya..hehe

Ibu_Hamzah said...

waah tingat zaman aku kurung anak aku dlm playpen, sgtlah kesiannya.. tp pe bleh buat... janji dia tak lepas ke sana sini.. tak sepasal benjol dahi jatuh tangga..

tp skang bukan stakat dpt kaki, da dpt mulut eiiii,, rasa nak selotep je mulut tu suh diam...

CuTeMiUt78 said...

masa cam ni.. memang tgh ligat tu... kesian feez kena kurung ya.. tomie je tgk dia tersenyum

Marsha~ said...

nak pulak dia duduk dalam tu ek?? Qila pun samalah, lasaknye tak tertanggung