Tuesday, March 24, 2009

* Awards & Tags!! *

Award from Adda





Award from kak connie




Kalians yang belum dapat award ni jemput naik ke pentas ambil!!!



It seems that the award comes with a set of rules which are:
1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be.

Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.

1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom).
Feez kadang2 buat ibu naik hangin bile ringan tulang mengemas umah (sepah2kan umah ler tuh). Ibu feez plak agak garang, kadang2 termarah feez dgn x sengaja. sampai abah tegur ibu yg marah2 jek ngan feez, terlupa anak ibu nih masih kecil, xtau pape. Ibu sorry ye, Feez....

2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
1. Very cute n chumel mcm ibunye
2. Sangat Aktif, panjat2, berguling2.

3. Suka makan bubur yang ibu masak, cayang muahs2.
4. Suka susu ibu!!!
5. Manja ngan abah bile kenyang, manja ngan ibu bile lapar n nk tido.
6. Suka layan Upin & Ipin
7. Suka berendam dlm air.

My blog tag - by Adda & kak connie


1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu
Picture Of My Life ----> gambaran kehidupan realiti ku

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://sereniety.blogspot.com/ ...sereniety nih dr sejak sekolah jd my nickname dlm pape pun. ambil dr nama watak permaisuri komik Sailormoon!!!

3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Suka hati aku, ape yg aku tulih itulah diriku...hahaha

4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
TAK PERNAH ! ! ! Nak mulakan jd blogger pun lama weh baru ku serius. Semua yg aku tulih adalah memori yg aku nk sampaikn tuk anak2 n cucu cicit akan datang, amin

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
Adda - ku kenal hanya di alam maya ni, dunia cyber..but ku tahu dia sorg yang boleh menjadi teman, sahabat yang baik buat diriku... cayang kamu Adda!
Kak Connie - My best officemate, da hampir 4 tahun kenal. Teman gosip, lepas geram, suka suki, sedih2 bile kat office, sebelah meja aku jek pun...huhuhu. Cool & happy go lucky... sedia jd pendengar masalah & impian cita2 ku yg tinggi, (aku suka berangan2, kak connie rajin mendgr angan2 ku, thanx kak! muaaaahs...)

6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.
Sila la kepada sesiapa wat tag nih ye.


Hi 5 Tag - by kak connie

1. What were you doing five years ago?
Mencari kerja lepas konvo ...sambil2 tu cari pakwe baru...muahaha

2. What were the 5 things on your to do list today?
Sediakan bekalan bubur, CD & EBM Hafeez

Pegi keje
Update sayangbabyibu.com
Update Blog
Balik keje main ngan Hafeez

3. What are 5 snacks that you enjoy?
Kacang Jepun (peas hijau salut tepung)
Kerepek ubi dan pisang
Keropok lekor
Coklat
Gula2 mentos

4. What are 5 jobs you've had?
Part Time jadi AJK borang survey masa kat UUM - survey ttg setiap subjek n lecturer nye.

Guru Ganti cikgu bersalin kat SK Charuk Puting, Temerloh (2bln jek).
Junior programmer (6bln) - i hate programming!!!
Web developer - skg ni la kat Cyberjaya, 4thn+
Desperate Housewife..ahaks!! - gaji bile time soping hubby bayo!


5. Tag 5 person and who are they?

sesiapa saje yg berminat tu wat tag nih sile kan yek!


5 DiNg DoNg!!!:

::Umi Sufira:: said...

Mak oi..ini 4 TAG dalam satu nih..ekekeke...

NuRuL DhiA said...

Umi Sufira,
Tag yg tertangguh lamer giler dok tunggu turn nk dilangsaikn..haahha

P0cAhoNta$ said...

Kakak, cane sebenarnya nak main tag-tag nih? x pandai la..cam best jer

NuRuL DhiA said...

aloo senang jek, kamu copy paste soklan2 tag tuh kat blog kamu then jawab then tag plak orang lain, jgn lupe p inform mrk bhw mereka telah ditag

P0cAhoNta$ said...

Percubaan pertama mengetag kakak. Cani ke caranya? hehehe