Monday, April 13, 2009

* Pinggan Terbang!!! *

Hafeez sgt rajin kalians.
Rajin kemas2 umah (kalains harus paham istilah 'kemas rumah' bg kategori budak cam feez ni kan?? huhuhu)
Masa abah feez sibuk kuar kan pinggan tuk dihantar pd customer yg nk sewa tuk kenduri, wah..feez pun tolong abah gak.
(hubby ku wat sewa brg2/alatan tuk kenduri kendara, sapa berminat bole tgk sini ...murah2 jek sewa nya ;p )

Habis sume pinggan abah terbang, bersepah2 satu umah.
Grrrrr...geram nye la ngan budak rajin nih.
Kalians tgk saje anak teruna ku yg rajin nih!


Pinggan da elok susun, di sepah2 kan ...waaaa..geram ibu.
tgk tangan sebelah campak pinggan ke dapur.


siap bole baling pinggan2 tuh ke bhg sebelah kat dapur plak tuh.




Feez...kemas balik...ibu marah ni!
Ibu marah ye..lalalalala...jgn marah ibu, nnt cepat tua.

Selagi pinggan tuh ade depan mata, x disimpan dlm stor, sgt rajin feez.
Hari2 dok ngemas pinggan jek.
Asal ibu balik keje, tgk2 feez kemas pinggan lg.
Berselerak umah ngan pinggan.

Abah! cepat simpan pinggan nih, ibu ngamuk....!


Pantang xde org, feez bekemas.


Selamba merangkak atas pinggan2 tuh.
haaiissh....


1...2...3...feez tolong abah kira pinggan.






Ni muka feez yg lencun peluh, akibat dr kerajinan nye ituh mengemas.
Ucuk ni budak, masyaaammm....


28 DiNg DoNg!!!:

As said...

rajin nyer feez nolong ibu ngemas pinggan mangku tuh... heheheh....
pinggan pun leh main ya ... mmg sungguh rajin...

Siti @ nurie said...

dhia...kenapa mata dia tu?...macm lebam je....wah 2...anak laki pun rajin ngemaslah..

dila~noor said...

nasib baikla pinggan melamine kan? =)
kalau kaca..mau berderai ni..
tgk baby sue(diyaluna) sk susun kasut..feez sk susun pinggan..
bdk2 skrg lbh kreatif nmpknye =)

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

iskhh mata dia naper ciannyer

Zanna_MamaBatrice said...

kerja hafeez kerja
he he he...rajin anak bujang menolong erk...
nasib ler bukan pinggan kaca...kalau x, meraung ler emak awak tu hafeez....

nampak tul berbekas lebam kat mata hafeez tu....hu hu hu

Nora said...

bile plak feez nk tlg ibu masak kat dapo? hehehehe..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Baby FiZi pun sama.. suka jer nolong kita asak kat dapor!! hahahah.. Rajin Feez...

chugie said...

ni dh besar nnti sure rajin 'mengemas' ni ekekek.. xpe, budak2 baru nk belajo..:D

Leen Die said...

comel giler tgk muak dia yang nurul tulis feez kemas cepat ibu marah nie..hahah mesti dlm hati dia ckp kenapalah ibu aku nie marah2 tapi sempat lagi snap gmbr..huhuhuh..apa2 pun feez tetap comell...

zai@umiaiman said...

ooo rajinnyer dia.
tak per la budak tengah berlajar tu...

Ina Hashim said...

wah3x...rajin sungguh hafeez tolong ibu dia 'mengemas' yek?hihi...

AlizaReesya said...

ya Allah... rajinnyerrrr

ILA said...

takpelah,nanti besar sikit rajin lah tu menolong maknya...hehehe

Liza said...

hi nurul..dah lame follow blog awak..feez mase lahir xde nmpk lak tande kat tepi mata, mase bile tanda tu leh muncul ek? my gal pulak kat betis ade tande..

Mama_Aqish said...

bagus nyer tolong mama mengemas ek...

mummy_adam said...

uishh.. rajin nyer feez nie.. sib baik pinggan plastik.. :)

sayangibu said...

hahahaa..rajin nya feez..bagus..bagus...tolong mak dia yerrrr... ku pon ada tukang kemas...2 org lagik..huhuhuhu..

cintaKusayangMu said...

bau masam tu la yg sedapp....ssh nk lupakn...busuk2 pn nk ciom gaks...

CuTeMiUt78 said...

wah.. siap terbang segala pinggan tu ya.. eh napa mata feez tu.. cam something lebam ja

Ena said...

wahhh rajin tol anak jantan ni mengemas... leh la tolong ibunye pas ni ihiks..

NuRuL DhiA said...

AS,
tula, yg penat ibu nye ni.

Siti @ nurie,
tu sbb dia asyik genyeh2 matanye.

dila~noor,
anak sedara ku ituh mmg rajin gak, feez ikut cam abg iki la tuh..ekekk

@nnap3jelov3b@by@qiL,
merah tu tanda lahir dear, strawberry mark, yg bawah mata lebam tu feez suka genyeh2 mata

NuRuL DhiA said...

Zanna,
ekekek...lebam ala2 rajin study gitu

Nora,
akak, xper la...feez xyah tolong kat dapo, xrela rase..huhuhu

MaMaQaYPo FaMiLy,
baby malaysia mmg sume rerajin kot..hihihi

Leen,
kamu mmg suka wat dialog sendiri la leen. nnt rayyan pandai kemas cam feez, siap la mu

NuRuL DhiA said...

zai,
rajin hafeez rajin, rajin la mengemas..ekekek

Ina,
yg penat ibuuuu gak

AlizaReesya & ILA,
amin, mudah rajin sampai ke besar :)

Liza,
hi liza, dah lama ke follow awat baru skrg nk tego :-)
ha'a, masa lahir xde, bile da seminggu baru nmpk makin lama makin besar. tp sekarng da makin kecik plak, harap ilang terus la..amin

NuRuL DhiA said...

Mama_Aqish
Bagus bagus..yg tensi ibu nih

mummy_adam
wooo kalu kaca, mau ku meraung sambil hentak2 kaki

sayangibu,
wah, lg hebat ade 2 pembantu tukang kemas umah yek..ekekek

cintakusayangmu
ahahaha...tula, yg masyam nila di gomol2 dichium2

cutemiut,
lebam sbb berjaga mlm kemas pinggan2 tuh ekekek

ena,
tolong la sgt ena ooiii..penin lg ade la

ami said...

ala-ala comei nyee dia
tolong ibu ngemas ek. alhamdulillah jangan main cam bola dah la ye.. isisisis geramnyeee tomei..tomeii...

Leen Die said...

daku pun tengok rayyan akan mengikut jejak langkah feez..sekarang dah masuk dapur dan terus pergi ke rak pinggan..huhuh..tak lama lagi lah tue kat umah daku ada piring terbang pulakk..

NuRuL DhiA said...

ami,
uish, tu da namanya amukan la, bukan mengemas dah

leen,
weh nyah...baik mung praktis tangkap piring terbang dr sekarang..wakakaka

sayang mama papa said...

wahhhh....rajinnya feez nolong abahnya ye nolong ibu pun rajin juga ye.nanti besar harap2 rajin lah juga ye.ibunya jgn marah tau feez nak nolong je tu nanti dia kemaskan lah balik tu....