Monday, June 1, 2009

* Tiada lagi 'Lovebite' *

Ape kat kaki feez nih?
Ade bau wangi, bau ape yer?



Cantik nye band kat kaki feez nih, ape tuh?


Ini la gelang hikmat.
Yang menghalau semua nyamuk, serangga2 dari mendekati Feez.
Nama nye 'Buglock'.
Alhamdulillah sejak ade gelang hikmat ni, badan feez xde la penuh ngan 'lovebite' nyamuk.
Nak plak bile balik kampung, mesti bintat sana sini.
Da la kulit anak ibu nih sensitip, berbekas kalu kena gigit nyamuk bagai.
Sekarang ni pun musim byk nyamuk, kat umah pun kena gigit.
Ade band ni xberani nyamuk dekat anak ibu.

Bau band ni wangi, bau serai wangi.
Pastu tahan lama, 1 band boleh tahan 2-3 bln sbb bole simpan smula dlm bekas dia yg ade sealed.
Lembut jek cam kain, selesa baby/budak2 pakai.
Harga pum murah jek, rm16.00 satu.
Ade 5 color, biru, kuning, oren, hijau, beige.

Nak beli kat mana?
Jemput ke sayangbabyibu.com ... hihihihi


13 DiNg DoNg!!!:

Zuhaini said...

oh.. bagus ya! faeez x cuba cabut ke..?

saya pernah come across benda alah mcm ni juga (tujuannya halau nyamuk..) tapi ia dilekatkan ke baju.. wangi... :)

yang ini boleh tahan berbulan ya! bagus!

~ As ~ said...

oh ada benda mcm ni ek??? nak try gak la..

fazilzura said...

lor daku ingt kan sapo ler yg keno lovebite tuh .. hehehehhe

* oh ada jgk benda ni yek.. emmm kalau akil pakai sure x lama .. dia sure tarik punyeee

NuRuL DhiA said...

@Zuhaini
x cabut pun, sbb benda ni lembut, xterasa kot bile pakai kat kaki tuh.

tahan lama kalu xnak guna simpan semula dlm bekas dia tuh.

NuRuL DhiA said...

@As
teknologi baru dr korea, tiada bahan kimia. selamat tuk baby juga :)

naurah makwa said...

bagus gak yer..bleh pakai kalau balik kg..kat kg banyak nyamuk..

NaDiaH SiDeK said...

mmg berkesan ye band tu?

Nora said...

bagus tui menda nih.. tp utk baby jer ke? adults bole pakai x nurul? ahakkkss! kat umah skrg ni musim nyamuk kot. cam pelik jer. huhu!

Anil Wanina said...

bestnye menda ni.. sesuai la utk budak2.. lagi ngan kaler dia yg warna warni.. nak belilah.. utk anak buah.. :D

NuRuL DhiA said...

@naurah makwa
ha'a
kalu balik kg dok pakaikan, xde nyamuk gigit, anak buah yg lain dok dekat2 ngan feez, takut kena gigit nyamuk..huhuhu

NuRuL DhiA said...

@NaDiaH SiDeK
alhamdulillah, melindungi dr nyamuk jahat ituh :)

NuRuL DhiA said...

@Nora
kite pun bole pakai kak, nk p jungle trackin, camping ke, saje2 pakai kat umah pun bole :)

NuRuL DhiA said...

@Anil Wanina
best, budak2, mak budak, pak budak pun boleh pakai, kalu mak n pak pakai kat tangan la yek, bby kena pakai kat kaki takut dia p isap plak band tuh kalu pakai kat tangan