Thursday, July 23, 2009

* Penunggu Tandas *

Sejak opis ku berpindah ni, aku gelabah gak nak cari port tuk mengepam.
Perah otak pikir mana tempat yg sesuai.
Akhirnya...di sini la tempat yg ada tuk ku ngepam.



Belakang pintu masuk 'Ladiesroom' (nampak sopan skit bunyi nye kan).
Opis lama dulu ade surau, kat surau tu la aku ngepam.
Sekarang surau da xde, kena jauh p jalan keluar dr opis (surau tu pun xde plug).
Bilik meeting plak pintunye x bole kunci dan dinding glasses.
Risau kalau tgh ngepam ade org laki masuk plak, x ke naya weh!

So, nak x nak ku terpaksa jd 'penunggu tandas' (term yg diberi oleh beberapa opismate ku)
Nasib baik tandas tu bersih, tapi still .... kalians paham2 la sendiri kan.

Seksa la skit sbb plug belakang pintu masuk.
Kadang2 ade staff yg masuk tolak pintu tuh kuat sgt, gedegang..kena la lututku ni.
(aish..lelama lebam lutut ku ni kena hentak ngan pintu)
Aku selalu duduk atas sinki tuh sambil juntai2 kaki lalala, penat lak kalu berdiri jek.

Ramai yg bersimpati nasib menimpa ku..cewah.
Kadang2 kengkawan yg masuk time aku ngepam, temankan aku sembang2.
Takde org nak borak aku leka ngan novel yg mmg aku bawa ari2 ke opis.
Tak novel, majalah...xde la bosan ngepam.

Tapi yg paling lawak giler, bile ade gak yg terkejut.
Yela, spectra kan xde bunyi, senyap sayup2 jek.
mana la org perasan aku duk ngepam kat belakang pintu tuh.
Tgh syok2 tacap2 muka kat cermin, baru tersedar ade makhluk kat belakang pintu.
Senyap jek, keras membatu...hahaha.

Pihak HR da tahu kegiatan aku, sebelum ni teman2 rapat jek yg tau.
Tetiba ari tu sekali terserempak ngan HR masa aku tgh ngepam.
Beliau agak terkejut, aku lg la terkejut.
Setahun lebih aku buat aktiviti ni secara haram eh rahsia.
Tapi, alhamdulillah beliau faham, siap offer tumpang ngepam kat bilik beliau.
Segan gak, terpaksa aku menolak.
Beiau akan cuba cari tempat selesa untuk aku jalan kan aktiviti ini.

Kesimpulan nya, aku mmg akan buat ape saja tuk beri terbaik buat Hafeez.
Semoga dipermudahkan Oleh-NYA...aaaaaaaaamin.


23 DiNg DoNg!!!:

Aishah Megahasz said...

Salam,
Saja nak bagi semangat. Caiyok! Sekurang-kurangnya berusaha memberi yang terbaik pada anak. Tahniah!

Rozy said...

apa skali cara pun kita cuba wat yg terbaik kann...

DNNA said...

Salam perkenalan ...

Dah setahun dah jadik penunggu tandas?? tabeek spring laaa ...

teruskan usaha ... doa2 orang HR tu dapat do something la (e.g. siapkan satu bilik spesel utk mengepam siap ada sinki and aircond, hihihi)

DNNA

Shida said...

Dhia,setiap kebaikan yang kita lakukan insyaallah akan dipermudahkan oleh-Nya..amin..

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

welcome to the club..i dulu time kerja, mmg mengepam kat tandas..reason sebijik ur reason.

memula i start pam dulu, ramai org confuse & curious tentang bunyi yg dtg one of the "loo-stall". ingat ada spy kerajaan memane nak terrorize kerajaan msia kot?

NuRuL DhiA said...

@Aishah Megahasz

salam,
maqaseh..ku akan terus bersemangat waja...yeah!!

NuRuL DhiA said...

@Rozy

yup, itulah ku lakukan sekarang :)

NuRuL DhiA said...

@DNNA

ops..bukan sethn penunggu tandas, baru sebulan, sbb baru pindahnye sebulan..hihihi.

hope begitu la hendak nye, selesa skit. sbb ku sorg2 jek wat keje nih, tu yg x nmpk dek mereka2 nih

NuRuL DhiA said...

@Shida

thanx shida...mudahan begitu la hendaknye :)

NuRuL DhiA said...

@Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful"

huhuhu..ija, kdg2 terasa kelaka tgk muka pelik mereka2 nih. tapi ku buat dek jek..hihihi

CoNniE said...

hehehehe....

irvanqiesy said...

bestnye dpt pump...sy da lame xpump sbb nipple crack ni xelok2 lg...sgguh mengjui btul, stok pon tggal skit jek...uwaaaa...

Puan Iza said...

Alahai...ciannya akak kat nurul.....tapi teruskan semangat mu itu nurul...demi anak kan....sanggup mengepam kat mana saja....:-)

Nora said...

pheww.. susah gak kalo environment opis x support. lebih2 lg org atasan. slamat cik HR memahami nurul :)

Marsha~ said...

sgt tabik dgn nurul laaaa..

Oyis said...

salam perkenalan!

wah, respek la dkt dhia... sanggup berlamaan2 di 'ladies'... saya ni malas, makanya saya buat muka tebal n pump dlm opis sahaja dpn PC... siap bole surf Net lg hihi... tp pki nursing poncho tu la.. and mujur la spectra tu senyap je... x ramai pon perasan saya buat apa...

sama2 la kita meneruskan usaha suci murni ni yeh!

AshAnas said...

tak kira la cmne pun, kita ttp nk bagi yg tbaik buat anak kan... alhamdulillah, br2 ni shira dh dpt bilik sndiri kt ofis, so blh pumping sesuki hati... lps ni nk pindah jugak... xtahu la keadaan ofis baru cmne... hrp2 blh la teruskan aktiviti harian nih...

Mr_Rizal said...

puan... apa kata sempena hr dah bagi green light, usulkan pada dia...

[b]"minta kunci bilik server dari abang siow atau abang sayur untuk keselesaan"[/b]

kat dalam tu confirm selesa, jauh dari makhluk opis yang merayau dan sejuk nyaman...!! lalala....

NuRuL DhiA said...

@irvanqiesy

petua my mom, picit nipple sampai kuar susu, then sapu air susu tuh kat luka, setiap kali pas bb minum pun sama, cepat baik insyallah :)

NuRuL DhiA said...

@Oyis

bertuah oyis, kite x leh wat camtu sbb opis terbuka, ape kite buat sume org bole nampak, terpaksa bertapa dlm tandas jek...huhuhu

NuRuL DhiA said...

@AshAnas

mmg penin nak pikir tepat sesuai nak pam bile da kena pindah randah nih, tp cuba gak yg termampu, ku doakan urusan kite di permudahkan NYA :)

NuRuL DhiA said...

@Mr_Rizal

idea bernas n ku pun ade terpikir begitu tp mau ke abg sayo tuh bg pinjam bilik server tuh??
nnt ku cuba try test pujuk rayu hr...huhuhu

molliesa said...

ksgum!