Saturday, July 25, 2009

* Breastfeeding Photo Contest 2009 (Sticky Mode) *


Bersempena Minggu Penyusuan Ibu Sedunia Ogos akan datang, sayangbabyibu.com bersama penaja lain akan mengadakan 'Breastfeeding Photo Contest'. Objektif pertandingan ini adalah untuk memberi kesedaran terhadap masyarakat tentang penyusuan ibu terutama di khalayak umum. Semakin ramai ibu-ibu yang menyusukan anak di khalayak umum/di mana-mana jua, ia akan menjadikan ini suatu suasana atau perbuatan yang normal dalam masyarakat kita.

Hadiah menarik menanti anda. 10 pemenang di cari. Antara hadiah menanti anda:

Pakej Cloth Diaper sumbangan Ibu Az Shoppe
Pakej Cloth Pad sumbangan My Luvly Pad
Produk Kecantikan sumbangan rahsiacantik.com
Pakaian kanak-kanak sumbangan redroses2u.net
Voucher Pembelian produk HPA sumbangan Herbs n' U
Produk Breastfeeding sumbangan Sayang Baby Ibu

Breastfeeding Photo Contest is Fun, Fair, and FREE! Contest ini based on publicity voting. Penyertaan bermula hari ini hingga 25 July 2009. Semua foto akan di'upload' dan akan diundi oleh juri awam mulai 26 july hingga 10 Ogos 2009 (kalian boleh suruh kaum kerabat kalian family, kawan2, sedara mara semua undi kalian).

2 Cara untuk menyertai contest ni:

Melalui Blog
1. buat satu entri khas tentang contest ni.
2. letak gambar unik anda sedang bf.
3. sertakan sekali butir2 berikut:
- nama ibu
- nama anak
- tarikh lahir anak
- umur anak semasa foto diambil
- lokasi foto diambil
- secara ringkas, kenangan pahit atau manis semasa bf.
4. letak logo contest di blog dan linkkan ke blog ini


5. dah siap, sila tinggalkan link entri anda di ruang komen entri ini.

Melalui Emel
Hantarkan gambar bf anda bersama butiran berikut:
- Gambar BF
- nama ibu
- nama anak
- tarikh lahir anak
- umur anak semasa foto diambil
- lokasi foto diambil
- secara ringkas, kenangan pahit atau manis semasa bf.
- Email
- Contact number
Emelkan ke alamat nurulzms@yahoo.com

Tunggu apa lagi, Join Now!!! Keluarkan semua foto2 bf kalian...Don’t have one?? Grab your cameras, snap some breastfeeding photos now. No need close up though. Apa saja suasana, situasi, keadaan foto breastfeeding anda. Let the fun begins!!!

Terms and conditions:

1. ONLY breastfeeding photos are accepted.
2. ONLY ONE breastfeeding photo per participant.
3. One person can only vote ONCE.
4. All entries are to reach us no later than 25 July 2009.
5. Voting starts from 26 july till 10 Ogos 2009.
6. Voting result is final and any form of correspondences shall not be entertained.
7. We reserves the right to ammend the terms and conditions without prior notice.
8. Sponsors reserves the right to exchange prizes to one of equivalent value.
9. All entries must be of participants’ original works. Usage of third party/parties creative works are prohibited, in which the entry will be automatically disqualified.
10. Minor photo touch-up is allowed i.e. adjustment of brightness of colour and softening or sharpening of the image, bluring sensored part :)
11. Winner shall be notified via email and blog at sereniety.blogspot.com by 18 Ogos 2009.


74 DiNg DoNg!!!:

mamanoa said...

HARUS KU MASUK...aku adalah mama-tegar yg xkisah BF di tengah-tengah orang ramai..hua...hua.....

precious innocent said...

thru voting? huhu... takut ada fraud kes je nnt...

teringin nak join, tp utk bharap tu x kot.. sbb dah penah tkena... tp mayb join utk memeriahkan suasana...

-mama emma-

NuRuL DhiA said...

@mamanoa

join jom,jgn x join

NuRuL DhiA said...

@precious innocent

jgn risau mama emma, kite guna sistem voting sekali jek, system akan blocked ip computer tersebut automatik bile da buat undi, so, mmg xbole undi byk2. Fair n fun!

fazilzura said...

haku pun x kisah psl mana2 tmpt tuk bf tp x penah plak snap gmbo time tu .. cz kusyukk oooo nyusu bdn ..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

wahh..contest nie WAJIB ku joins.. ku adlh BF-ibu-tegar yg sntiasa BF Eiymann dr newborn smpi 2 thn 2 bln++.. walau di mana saje ku berada..ku adlh BREASTAURANT.. ku bangga BF Eiymann in public.. diulang skali lg, ku BANGGA BF Eiymann..hehe..

precious innocent said...

hopefully betul la system tu leh detect.. sbb ade je cara utk hilangkan ip nie.. hmmm

-mama emma-

karipapsayur said...

ala. Ada pic bf atas bus aje!

karipapsayur said...

okeh! this is mine;

http://karipapsayur.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

Siti @ nurie said...

alah...siti cuma boleh vote jelah...tak de phot pun...hu hu hu,,

Nana said...

wah menarik ni..tp kena cari gamba yg sopan2 skit nih.heheh

norhafiza said...

tumpang masuk ye tuan umah, ini link yang sy nyer:

http://ahmadbinmohdzaid.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

selalu sy ni tak berminat pn nk masuk contest2 ni, tp tak taula yg ni aiseh, jd berminat lak...hihi...

tp niat betulnya nak tolong sama2 promote kn breastfeeding je... :D

UmmiKhayra said...

Salam Kak Nurul,

Saya nak join contest ni jugak.. Heheheh feel free to visit my link.. :)

http://little-khalifah-and-us.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

Terima Kasih...

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah..mcm nak join.. :)
sila ambil award kat blog saya ye :)

UmmiKhayra said...

Salam Kak Nurul,

Tak perasan gambar tu tak link dengan blog akak.. Saya dah update dah.. Heheheheh Nanti saya letak banner tu kat side bar ek.. :)

Yumiko said...

kalau baby dah 3 tahun boleh join ke?

NuRuL DhiA said...

@Yumiko

Bole jek join, amik gamba lelama tuh, tepek kat kat blog.... sweet moment :)

Hanz said...

Salam Nurul! Yay! Another BF-related contest. Oh, mesti masuk walaupun me agree ngan MamaEmma tang sistem voting ni..anyway for the love of bf me masuk kasi meriah lagi! Banner sudah upload disidebar..kasi masa nak cari foto bf cun arr..thanks!

CatlinaFly said...

salam...menarik contest ni, tgh berfikir2 nak join ke tak ni..tapi kalau pengadilan by juri pro lagi bagus rasanye..coz undian ni penat sket, nak kene berkempen huhuhu (penat baru pas berkempen utk adik ipar yg masuk contest..alhamdulillah menang, tapi terasa pening2 lalat smpi skrg, but anything for mybeloved SIL...)

p/s: sy dgr2 jugak kalau gune vote ni org kata tak aci...kalau berkempem dgn cara betul takpe..takut ade yg ngelat...wallahualam..

Ena Qaisya said...

erk! takde anak kecik r.. baby pun akan lahir tgh bulan Ogos huhuhu... leh snap pict ngan anak umo 4thn tak huhuhuhu

NuRuL DhiA said...

@CatlinaFly

mungkin ade perubahan dr segi pengadilan, guna juri pro untuk final part, nanti ku hebahkan apa2 perubahan tuh yer :)

Hanz said...

Salam Nurul, nak confirmation, kalau i post 2 pics of bf boleh x? One is for my elder boy & another one is my baby now. Dua2 lain2 story-lah but under the same post(entry), rasa nak share alkisah bf ni pada kengkawan...boleh x buat camtu?

mummy_ayu said...

salam kenal..unik la ur contest!dapat info from my giveaway blog..macam nak join...nak gie snap gambar dulu coz tak pernah snap gambar waktu Bf pun...

NuRuL DhiA said...

@Hanz
Boleh, sbb anak yg berbeza, tp kalau dua2 gamba in 10 list, salah satu terpaksa di tolak, sbb sorg peserta layak menang 1 hadiah sahaja :)

Hanz said...

Thanks for the confirmation Nurul! Will think about it. :P

mama tisya said...

wah best ni...akn ku cr gmbr yg ada...tp tula sistem voting ni tk brp ok cz rmi yg tk puas ati and kena berkempen tp kalo truskn gk ,akn ku gigih berkempen jua...

NuRuL DhiA said...

@mama tisya
dlm perbincangan semula. mungkin ade 2 peringkat pengadilan juri awam dan profesional. nnt update kalau ade perubahan.

nadnye said...

macam best jea.. tapi takde gambar la plak
kene posing dulu

yus said...

Puan sponsor pun nak join..
sekadar memeriahkan majlis....

http://www.yusrinahata.com/adik/breastfeeding-photo-contest-2009/

risa said...

salam dhia...
kite dah postkan entri pasal breastfeed baby mia...

risa said...

http://hasrisa.blogspot.com/

den juga adalah salah seorg ibu/mama yg bfeed baby...tahap kronik..hehehe

nikhazifah said...

yeah..dah masuk dah..

ni link dia ye..menarik la contest ni..

http://nik-kingsyah.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

ummi RH said...

Tahniah atas peraduan ni ye ziya2dhia... Nak join juga untuk memeriahkan suasana... tapi malu sebenarnya letak muka sendiri.. ku kan pemalu ;-)

ni link nya...

boleh klik gambar untuk versi besar...

ummi RH said...

eh maaf puan heheh...
tukar... ke sini...

yang ni baru betul...

nelcyndana said...
This comment has been removed by the author.
nelcyndana said...

saya pun nak memeriahkan bulan penyusuan sedunia... terpengaruh dgn hanz sebenarnya... enjoy the view http://mylovelyprogeny.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

nikhazifah said...

NAK MASUK GAK..

http://nik-kingsyah.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

ummi RH said...

sorry dhia... dah letak balik

sini

ini gambar besarnya

Malu sebenarnya nak expose diri.. tapi demi memeriahkan contest, ku rela.. awwww
Menang belakang kira :D

irvanqiesy said...

salam sile la masuk blog sy...sy da join contest ni ye...

http://nadianep.blogspot.com

mama tisya said...

salam nurul dhia..feel free to view my entry

http://mamatisya.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

mamanoa said...

dhia..ooo..upernyer da gamai yg join..even aku yg pertama-tama tahu contest ini..hua..hua...

ni entry ku tau dhia..

http://mamanoa-themoment.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest.html

kengkawan..cepat..lmbat gi contest abis

sumijelly said...

ini entry tuk sumijelly lak...

http://sumijelly.com/2009/07/20/breastfeeding-photo-contest-2009/

terima kasih kepada tuan tanah kerana sudi menganjurkan peraduan ini.

Hanz said...

Salam Nurul,

Akhirnya dapat jugak menyiapakan entry ini. Harap diterima. Amik yang gambar bf jer yer, yang lagi satu gambar ad sajer2 suka nak lengkapkan ad. Here's the link:-

http://thehoneybunch.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-both-hanafi.html

Thanks!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam..
ku seorang BF-ibu-tegar.. ku mempertaruhkan gmbr ku menjadi BREASTAURANT-IBU di dlm LRT pd usia Eiymann 2 thn 3 bln.. meh layannnn...:

http://ecarnazrin.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

Rai said...

nurul dhia,

ini entry saya..sekadar mencuba..aku xkisah breastfeed di tgh2 org ramai..

http://sesuatudanaku.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest.html

mama-qaisara said...

salam dhia,
kita dh wt entry..cekla eh.. =)

http://ajournalofmybaby.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-stylo.html

-lin-

Nana said...

hye sis dah join

http://ibudamia.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest.html

Naz-Segalanya disini said...

view my entry

http://is3riziburikazz.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

Mamamanja said...

salam kenal nurul dhia.

jemput terjah entry contest ni kat sini..

http://mamamanja79.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

* jemput join contest di blog MM juga :)

miela77 said...

salam...daku da wat entri kat sini..

http://miela77.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest.html

Miela.77@gmail.com

walaupun rupaku x menawan, berserabut je tapi daku pertaruhkan gambaw tu kerana mengalirkan kasih sayangku pada baby qis... moga dapat voting tertinggi nanti...

AlizaReesya said...
This comment has been removed by the author.
alizareesya said...

Dah antar dah... harap-harap ada rezeki 1st time bf bb

Ummi Salsabila said...

slm akak, nak joinla...:)
nnt jenguk2 la ke link no ok:

http://ummisalsabila.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

nadnye said...

Dengan rasminya ku masuk contest nie. untuk memeriahkan lagi yea..

http://keloncot.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html
okay.. datang la tengok

Ibu Mikaell said...

Saje nak join..kalau tak menang pun..at least memeriahkan suasana.. :)

http://nazihahdf.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest.html

kakyong said...

salam kenal.
kakyong pun nak memeriahkan contest ni..

link entri nya di sin ya
http://kakyong72.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

lia said...

dhia... lia da join..

http://mnflove.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

anamarza said...

Salam,

teringin nk memeriahkan contest ni
my entry :

http://anamarza3.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

~anamarza~

nelcyndana said...

nurul, saya cdgkan letak nama betul peserta bersama nickname sbb mostly lbh kenal nick dari nama betul.

NuRuL DhiA said...

@nelcyndana

ok, ku sudah update, yang xde nickname tuh from emel

isabelle said...

salam...
come check my entry out...

http://thesnowwybear.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest.html


thanks ;)

oli said...

salam

ini entry saya...
http://sawsawlady.com/?p=3598

Nak tanya sikit pasal letak logo kat sidebar dan link back ke blog ni...blog saya ni tak ada widget nak bubuh gambar laaa...semua kena ada url....
so, boleh tak saya upload gambar dengan photobucket, then saya bubuh url kat bawah gambar yang boleh link ke bloh ini....
kalau saya buat macam tu, penyertaan saya memenuhi syarat tak?
thanks!!!

mamaQaseh said...

nak jugak try contest ni....

http://qasehhanizd.blogspot.com/search/label/Breastfeeding%20Photo%20Contest%202009

yOkOyOpOyO said...

Salam.

My entry
Breastfeeding Photo Contest 2009

AshAnas said...

kak nurul... dah selamat publish entry utk contest kak nurul... hehe, last minute... hope cukup syarat... ni link shira ek...

http://ashrafshaakira.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

Nik Ha said...

huhu..last minute..masukkanlah daku..

http://niznim2.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest.html

.~jelly D. said...

hope i'm qualified sebab baru ada masa to dedicate my time for interesting contest lik this.

http://sotodanwajik.blogspot.com/2009/07/feeding-obsession.html

yatie chomeyl said...

penyertaan di saat2 akhir..hope tak terlambat lagi

http://yatiechomeyl.blogspot.com/2009/07/breastfeeding-photo-contest-2009.html

kakyong said...

salam,
nak tanya.. pasal pengundian tu..
nak Vote kat entrri mana?

NuRuL DhiA said...

membuang undi akan bermula esok, harap bersabar, nnt akan ade entri khas tuk mengundi, :)

ashrani said...

baru nak tempek gambo..
tup2 baru prasan da tarikh tutup
x sempat upload aritu anak masuk spital..
xpe la nex time join ya!!!

mamawafiy said...

salam, kak dhia, mana entri tuk undi???excited ni...

NuRuL DhiA said...

@mamawafiy

salam entri nye di atas nun, klik home yek

Mummy to QiQi said...

alamak...wasted, dah miss out :(