Friday, August 21, 2009

* Hafeez, Harry Potter & Half Blood Prince *

Wah, tajuk entri ni, mcm hafeez pun watak dlm citer HP6 nih kan.
Yeay, akhirnye movie yg ditunggu kuar jugak.
Penat betul tunggu, berdebar2 cam tunggu kena pinang dek org..hahaha

Dan buat kali ke-2, ibu hangkut feez masuk panggung.
Kali ni sempena citer feveret ibu plak yer.
Ritu citer feveret Feez...hihihi

Disebabkan hubby keje shift mlm, aku join angah p nengok movie nih.
Lg pun hubby mmg x layan pun HP nih.
So, dia dgn rela hati membenarkan anak isteri terchenta p berfoya2 sendirian...muahmuah, tengkiu dear!

Angah booked tiket kat Alamanda,tu pun last punye, seat depan baris ke-2, dongak kepale la jawab nye.
Belasah jek janji dapat tgk....huhuhu
Weeken, harus la penuh panggung.

Sebelum masuk, round2 alamanda tgk sale sana sini.
Feez seronok bangat, kali ni feez jd budak baik.
Pimpin tgn ibu n mak ngah jalan elok2.
Kalu x, ke hulu ke hilir jenuh main kejar2.


Oh,harus la mau berposing ngan poster gergasi nih.
Tapi feez takut, jenuh pujuk soh pandang camera.


Senyum la feez, Ibu yg lebih2 sengih nampaknye.


Alahai chumel nye Daniel nih, wallpaper pc opis pun aku taruh poster nih tau

Sebelum masuk, borong popcorn, air dulu.
Feez lepak jek dok kat kaunter tuh


Lelong lelong, anak sape nih!!!


Cool jek yer feez, besh yer dok situ.

Ibu siap2 kan feez, dlm panggung sejuk, ibu sarungkan sweater siap2.
Wah, terus feez bertukar, jd perhatian org ramai kat situ.


Chumel nye.....tu la sore2 yg kuar bile depa lalu depan feez.
Feez maintain keras jek...kuikuikui
Kena puji pun xde perasaan, ibu plak yg kembang lebih2..hahaha



Punye seronok feez, bole main kejar2 ngan ayah ngah plak.
Lari pusing2, main ba ba cak.
Siap org ramai bg laluan kat feez.
Sambil tuh cuit2 pipi feez...comel nye adik.
Feez sengih2 jek, sambil lari2 senang hati.



Bile da ramai org kerumun, feez jd gelabah takut, terus cari ibu.
hihihi...cuak giler muke feez.



Sepanjang dlm panggung, feez baik sgt.
Duduk atas riba ibu, bersandar sambil makan popcorn.
tangan laju suap popcorn, mata tekun tgk HP.

Penuh popcorn atas badan ibu, da mcm mandi popcorn da.
Ye la, yg disuap kunun segenggam, yg masuk ade la 2 3 ketul, lain jatuh sana sini.
Da kenyang mkn, terus tetido, lena betoi.
Punye la kuat bunyi, relaks jek feez tido.
1jam cerita berlalu br feez bangun.

Best sgt HP6, walaupun x byk aksi, lebih pd comedian movie plak kali ni.
Asyik gelak2, suka part si Ron makan coklat pengasih tuh...chumel giler muke.
Part yg Harry minum Lucky potion pun, waaa...cute bangat mamat nih.
Ramai yg ckp HP6 buhsan, pd aku Tidak buhsan pun, still enjoy, cuma kurang aksi je la berbanding ngan yg lepas2.
Kalau di pjgkan part harry korek rahsia buku Half Blood prince tu lg menarik kot.

Habih layan movie, makan time la plak.
Feez pun lapo kebuluq.
sementara tunggu order sampai, meh beposing ngan camera ibu nih.


Hamboi manje nye ngan mak ngah.


Senyum..senyum...aik sama plak posing berdua nih yek

Seronok kan cayang jalan2, rugi abah x ikut kan....kuikuikui


7 DiNg DoNg!!!:

~sall said...

Lelong lelong, anak sape nih!!! weiii...ko nak lelong anak?? aku org org pertama nak...hihihihi...

Marsha~ said...

pandainye hafeez tgk wayang ek?? qila tataule boleh diam mcm hafeez ke tak..

Liz said...

mmg best cite ni. hanya peminat HP je yg paham knp cite tu camtu. wah, saya pun bwk anak tgk cerita yg sama. sejam yg pertama, dia khusyuk tgk sambil melompat2. bila dah penat, minum susu dan terus tido sampai kitorang blk rumah!

yer, sgt lawak part ron termakan love potion. anyway, ron mmg byk buat lawak dlm series kali nie.

NuRuL DhiA said...

@~sall

erk, ku serah kan kirenye ko ade anak dara,bole berbesan gitu ek

NuRuL DhiA said...

@Marsha~

hihihi, risau gak feez ngamuk ke ape dlm panggung, sib baik ok jek. qila nak abg feez teman kan kot...ekekek

NuRuL DhiA said...

@Liz

betul tuh liz, ku diam aje bile ramai kutuk2 cakap hp6 boring..malas layan.

tapi mmg suka la watak ron kali ni...lawak gier

cintaKusayangMu said...

wah...baiknye feez...lain kali ibu dia leh bawa jln2 lg....