Wednesday, October 14, 2009

* Babaii...Sayonara... *

3 minggu , pejam celik Mak tam chana da kena balik semula ke Jepun.
Ahad lepas, kami beramai-ramai hantar yana ke KLIA.
Kali ni, x mcm mase 1st time Yana nak terbang ke Jepun.
xde sesi nanis2 sambil peluk2 bagai.
Hepi hepi, gelak tawa, riang ria... ni kali 3 hantar Yana.
So, xde la emo sgt kali ni.

Flight Yana kul 11 pg, tapi 9pg da kena g KLIA, sbb nak kena check-in 2jam sebelum flight.
Tapi aku kul 10 baru p KLIA, kena tunggu Feez bangun pg.
Anak teruna sorg ni payah sikit bgn pg.
Feez selalu bgn kul 9 paling awal, kalu telajak pun kul 11 pg baru bangun tido nye.


Nampk macam Feez ikut abah, tapi sebenar nye Abah yg kena heret ngan Feez.



Sampai2, family aku tgh lepak2 kat tempat menunggu, sementara yana settle dia punye hal kat kaunter.


Feez antara rela terpaksa berposing ngan mak tam chana.
Feez agak gerun ngan yana, xtau nape...maka tensen la sikit yana.
Wei..yana org rase awok kena beli ole2 lebih skit la balik nnt, baru feez mesraaaaa..hahaha



Sementara tunggu masa yana berlepas, kitaorg lepak2 sambil breakfast tapau kuih muih dr rumah angah.


Atuk, feez nak karipap cikit.


Ade ayah ngah, asyik berkepit jek, manja ... mana tau berkat manja feez, ayah ngah cepat dpt baby yek. Bole jd kawan feez kan. AMIN....


Ok, it's time to fly!


Salam2, peluk2 cium2... tapi still gelak tawa riang ria.
No more tears.
2 org kawan yana syahdu jek kitaorg tgk, siap nangis2.


Feez hati2 dok atas palang tuh, tapi sebelum tuh feez da terlipat 2 sbb tergelincir masa cuba duduk atas palang.
Sib baik xde pape, tapi lawak giler, mcm henpon flip tuh, elok jek kaki nye naik ke muka..huhuhu
Cian anak ibu yer


fuh, maintain macho cover malu. sib baik org lain x nmpk feez tergelincir tadi.


Kena gomol2 ngan mak tam chana...nnt balik bawa hadiah tuk feez byk2 tau.


Tumpang lalu encik, beg saya berat ni, penuh lemang ketupat rendang dodol, ikan kering pun ade...encik nak skit?



Babai! sayo nara! Paka Pashi!
huhuhu... alhamdulillah yana selamat sampai kt jepun kul 7mlm waktu m'sia.
belajar rajin2, take care ok sis!





4 DiNg DoNg!!!:

fazilzura said...

Wahhh besh nye g jepun ..
yana tu study ke .. ???

NuRuL DhiA said...

@fazilzura
ha'a dia study sana, sonok kan..teringin nak p, tah bile la

yana sahri said...

mai la bulan doblas nih. MAS wat offer pegi balik RM1000 lebey je. tapi xleh jalan sangat r coz winter. sejuk gilos! hehehe

P0cAhoNta$ said...

ala syome syome nye apis tuu.. mak long ira tingin sgt nak jumpa dia tp bile yer... kakak bwk la time 31 okt. kuikuikui