Friday, October 2, 2009

* Gembira tapi Beduka *

GUmbira sgt gumbira!
Jam tangan Bonia, hadiah hantaran hubby masa kawin dulu yg menghilangkan diri sejak setahun yg lalu, telah dijumpai!
Rase nak nanis jek.
Tak sangka jumpa balik jam ni.

Jam ni hilang masa aku nak bersalin kan hafeez.
Masa tgh kecoh nak kena tolak masuk ke labour room, aku tanggalkan semua brg kemas termasuk jam ni.
Mmg seigt aku letak dlm beg.
Tapi x jumpa bila aku cari2 nak pakai.
Jadi aku anggap tercicir kat hospital tuh.

Aku mmg x bgtau langsung hubby pasal jam tuh hilang.
Takut, nnt kena marah la, apa lg. (Ampun bang, jgn mare yer bile bace nih..huhuhu)
Lgpun sepjg pegnankan Hafeez, mmg aku xsuka pakai jam, rase cam xbole bernafas jek.
Cuma masa sakit nak bersalin aku pakai kejap sbb nak check bape kerap contraction tuh.

Alhamdulillah, kelmarin tgh kemas beg diaper hafeez, terjumpa jam nih terselit kat poket beg tuh.
Melompat2 aku suka, trus pakai huhuhu.
Tapi bateri jam nye da mampos.



Hari yang sama, saat ku bergumbira, ku beduka sbb gelang tgn nikah ku patah 3!
waaaaaa... sedey giler weh.
Ape la nasib ku.
Xtau bile mase patah nye, time aku nak basuh kain, tgk2 gelang tuh da lain mcm.
Bile belek2 ....waaa da ade 3 garis patah.
Cuma ia x terburai patah jek lg.


Nampak x kalian, garisan patah yg ku bulatkan tuh....wuuuu.

"abg, gelang da patah" nada sedih giler.
"camne leh patah"
"xtau, tetiba tgk da patah..anta kedai yer...xpun belikan yg baru..huhuhu" mata kelip2 wat muka chumel depan hubby.
"susah2 sgt pakai zhulian jek, bukan org tau pun..hahaha"
Huh...muncung sedepa aku dgr lawak antarabangsa hubby.
"ye la tuh, nnt gatal2 bini abg ni, abg gak yg susah" lalalalalala

Bertuah hubby dpt isteri yg alergic ngan barang selain emas mcm aku nih...lalalala
Akhirnye, aku anta gelang ke pahang tuk di baiki.
Hamboi sini2 x bole ke, sampai ke pahang...nak jimat la weh.
Kat kg upah baik pulih emas murah jek kalu nak bandingkan kat kl ni.

X best nye x de gelang.
Lain macam jek rase.
Rase bugel jek tgn nih..hahaha.


8 DiNg DoNg!!!:

CuTeMiUt78 said...

eemmmm sama je la ngan gelang kita. putus sudah.. tapi sib baik dapat ganti

kakngah said...

sma la kite.. elergik yg bkn emas. aku ni.. sampai brooch nk pin tudung dileher pun kene pakai yg emas. mcm2 dh pakai.. yg plastik, manik, zhulian.. tetap gatal2..

bkn nak belagak kan..??!! dh tu kenyataan. hny org2 yg cam kite jek paham..

aZeeMaH said...

mak aiiii...patah tiga tu...ganaz nih..kekekkeke (ke alasan nk bli gelang baru nih...muehhehehe)

fazilzura said...

WAAAAAAAAAAA jam bonia kawin haku pun ilang tau .. dok pindh2 entah kemana pg nye.. sib baik huby dh belikan yg baru ..

** gelang ?? aritu b4 raya haku pun mintk byr kan zulian .. sekali laki ku x kasi beli .. dia nk beli yg original .. yahuuu ..
kedai emas mana murh .. haku nk smbung balik rntai emas yg putus

karipapsayur said...

jom join "MANGSA BULI CONTEST" di blog I !! Tarikh tamat on 19th Oct 09

~sall said...

sama le kite. bagus tu jgn membazir. selagi boleh repair kita repair ek.

Delimasari said...

bodek nak ganti baru yerkkk

Mummy Dasy said...

mmg beruntung klu ada wife kulit allergic huhuhu sama ah kite tp xpe nasib ada ganti