Tuesday, November 24, 2009

* Ubat Kuat !!! *

Huhuhu.. tajuk macam iklan ubat kuat tut ... jek kan.
Sejak akhir2 ni musim demam, batuk, selsema, di tambah ngan musim hujan yg turun bagaikan mutiara.
Hafeez pun baru baik demam yg agak teruk minggu lepas, tu yg mood nak hapdate blog pun demam gak..huhuhu
Apalagi, aku pun p farmasi feveret aku kat kajang town borong supplement itu ini.



New Obimin khas buat ibu mengandung dan menyusu.
Ni wajib aku amik, sedikit sebyk ia bantu maintain pengeluaran susuku, amin.
Samping tu aku amalkan minum milkmaid tea, nursing tea dan soya organik.
Aku ambil pun ikut style aku sendiri.
Nanti aku share entri akan datang k, insyallah.



Vitamin C dlm bentuk Pastilles, bole kunyah2 macam jelly kenyal tuh.
Aku borong sekotak, ade 20 peket, setiap peket ade 5 ketui.
Ni tuk feez, tapi feez xsuka plak, susah nak makan sebab kenyal sgt.
Last2 ibu yg bedal, ekekek.



Yg ni multivitamin, tuk feez gak.
Pastil tapi x terlalu kenyal cam appeton tuh.
Yg ni Feez suka, sbb sedap kot..huhuhu.



Ade mcm2 perisa, warna warni, sekali tgk mcm gula2 gel warna warni.



Promosi Transformers karektor kat botol vitamin tuh.
Setiap kotak dpt sebotol vitamin dan percuma toys.



Ni toys nye, jigsaw puzzle...feez xreti main lg, ibu simpan dulu la.



Banyak borong ubat kuat, tapi kadang2 ter'skip' gak mkn, huhuhu.
Ubat feez kena sorok, pantang nampak...
"amik, bak..bak" cepat jek soh buka nk makan.

Hujung bulan lepas, kawan ku yg chumel cik eira, selamat menjadi tunangan org.
Terpegun tgk cantek sungguh berseri2 pengantin.
Selamat bertunang dear!
Tak sabar nak makan nasi minyak kamu :)











6 DiNg DoNg!!!:

fazilzura said...

wahhhhhhhh banyak nye vit kamoo borong...

NuRuL DhiA said...

@fazilzura

ngehngehngeh..ikutkan nak borong 1 farmasi tuh

Sitisifir10 said...

gi farmasi mcm gi pasar borong yaaa...

NuRuL DhiA said...

@Sitisifir10

ngehngeh..tula pasal, balik rumah br pasan punye byk beli obat

ibu izz said...

ku amat menci makan pil..
inikan pula ke farmasi/klinik utk dapatkan pil...
huhuu

P0cAhoNta$ said...

[komen dah lapuk] time kasih kakak, paman din & hafeez dtg umah ritu [/komen dah lapuk]
[komen entry] byknye vit dia..xpe mmg bagus utk kesihatan. dlu zaman skolah2 sy mmg x tgl mkn multivit. kesan +ve dia mmg nmpk jelas. tp skang asik igt2 lupa je nk mkn sbb dh lama tinggalkan