Wednesday, June 17, 2009

* Kesian...koyak sudah... *

Aku xtau nape.
Aku yg ganas kah?
Mmg x disangkalkan, aku mmg xpenah tinggal beg pam aku, mana2 pegi balik kampung, holiday, p keje...mesti aku bawa skali.
Hari2 turun naik tangga tingkat 3 hangkut beg pam p keje.
Da setahun sebln aku guna ia.
Adakah sebab itu ia jadi begini?



Tali beg bhg bawah sebelah kanan da koyak tuh, nmpk x?
Close up plzzz...



See, koyak sudah.
Cian ia...hmm
Maybe salah aku sangkut beg pam nih sebelah kanan jek, x pakai dua2 belah.
Jd beban berat lebih belah kanan, maka ia xdpt tampung lalu koyak..huhuhu.

Haiya, tgh pikir cara nak fix nih.
Nak jahit kain beg ni keras gak, mau patah jarum jahit tuh.
Skrg aku dok hangkut beg nih sebelah kiri plak, mau x lama lg yg kiri plak koyak.
X selesa pun yer gak, kekok yg amat kalu bekerja ngan belah kiri nih.

Kalians, any idea?


13 DiNg DoNg!!!:

CaMaRPuTiH said...

gi jahit lor. gi kedai jahit suar jin. derang leh tolong fixkan balik. ganaz tul la u nih! hikhikhik...

fazilzura said...

ganeh nyeee..
x pun beli arr baru eehheheh

::Umi Sufira:: said...

Apa lagi...belilah baru:)inilah peluangnya...ngee..

Liza said...

hmm..samelah kite, beg kite koyak belah kiri gak..tgh fenin nak gi jahit kat mn

Nora said...

kat alamanda tu ade kedai fix kasut & beg. takpun, beli je yg baru. mmg beg tu dah lama kan :)

sujaihah said...

fuyoohh..ganas sgt tu kak :)

MaMaQaYPo FaMiLy said...

betul... pegi jahit kat kedai yg leh potong kaki seluar tu...

aZeeMaH said...

bli baruuuuuuuu

uhuhuhuuhuh

Puan Iza said...

beli baruuuuu lerr....:-)

mamawafiq said...

siannya...g la jahit..kat kedai jeans boley kot..sayang beg tu berharga tau..i pon ada jugak..hihi

sitisifir10 said...

Dah ramai yg komen tu...hihi, hantar jahit tapi kalau saya punyalah jadi mcm tu, halamatnya kendong kat depan la pulak, takpun masukkan ia ke dalam beg lain untuk di bawak ketingkat 3 itu

Liz said...

beli baru!

ar.nie said...

Ahhh, beg saya pon dah koyak teruk, lunyai, tapi still boleh pakai. Baru 16 bulan guna.

1st time pakai dulu, baru 5-6 hari guna, dah ader kesan koyak. Complain kat founder nya, dpt replacemnet new bag.

Mula2 yg replacement nie mcm ok. Then, makin lama makin koyak jugak. Rasanya dah handle carefully. Tak pernah pakai sebelah. Dan, dah beberapa bulan nie, saya dah xbawak bale beg nie, unless weekend ajer. Takut koyak di tgh jalan.

Perlukah komplen pada "founder" nya lagi? hmmppph.