Monday, August 24, 2009

* Yes! Yes! Yes! *

Hohohoho...tak sangka ku berjaya mengawal situasi berjalan berdua2an ngan feez buat pertama kali nye!
(kembang kempis idung nih, sambil tepuk bahu sendirik...ngehngeh)

Mmg aku xpenah outing berdua jek ngan feez, sbb feez akan ngamuk bile ibu memandu, feez duk sebelah.
Kalau keje x sama shift ngan hubby mmg terpaksa gak aku sorg2 drive amik/anta feez kat umah babysitter, dan sepanjang jln balik umah (30 minit gak la campo jammed bagai), feez akan nanis berlagu syahdu minta di lepaskan dr carseat.

Aku cuba la pujuk2 sambil nyanyi melalak lagu2 riang tuk feez.
Aku nyanyi feez diam sambil tenung aku, bile aku benti nyanyi feez plak yg sambung nyanyi...huahuahua
(oh, ku tutup tingkap keta, risau sore sumbang mambang ku didengari oleh org sekeliling..huhuhu)

Hari ni, ku pesan kat feez 'ibu nak bawa jalan2, feez baik2 yer'
memula letak kat carseat, feez da merengek2.
Cepat2 ku umpan ngan biskut.
Terus diam, baik jek duk kat carseat.


Dapat biskut, senyap sambil nikmati keenakan biskut.


Steady yek feez, kena ikat pun da x heran yek...bagus anak ibu.

Yes, sepanjang jalan feez mmg budak baik.
Sesekali feez tegur ibu drive, ajak ibu bual2.
ibu layankan aje, asalkan feez x nanis, duk diam dlm seat tuh yer.

Da settle sume, mmg terus balik umah.
Lg pun da sampai masa feez tido.
Penat nye feez, tetido telentok2 kat seat.


Alaaaa...cayang feez penat, nak tido yer...bangun ...da sampai umah.. celik skit jek, berat sgt da mate tuh


Cian anak ibu penat.

Mana x nye seronok teman ibu shopping kat pasaraya Bintang td.

Penuh troli, pastu br pasan, garu2 pale mcm mana nak hangkut sume brg2 naik tingkat 3 plak kang......uwaaaa

Dua kali hangkut turun naik tangga..sorang2 plak tuh.
Penat giler, melepek aku di buatnye.

Selingan.....
Ni gambo tomei feez cilok dari blog Angah



Tomei3...suka gambo nih. ni gambo masa majlis pertunangan sepui ritu.

Update sikit produk terbaru sayangbabyibu.com - Cloth diaper baru Green Baby MADE IN JAPAN akan tiba bulan depan, dan juga brand terbaru from Sweet doll baby (from china) and Naugthy baby (from UK). Nanti ku update dlm entri lain yerk.


11 DiNg DoNg!!!:

Marsha~ said...

syain hafeez tido senget badan dia.. penat mcm puasa je.. heheh

fazilzura said...

baguih ler cmtuh ..
cm daku plak , kalau daku driver derdua dgn akil dia nk berdiri .. kire ok ler dia layan diri sdiri ..

TAPIII kalau daku tuko dgn pak ajil .. entah nape sure akil melalak2.. cm haku nk tingal kan dia .. aduyaiii

NuRuL DhiA said...

@ Marsha~

mmg penat la kalu da berlari2 sana sini

NuRuL DhiA said...

@fazilzura

hahaha....akil suka mama yg drive la tuh. feez kalu hubby drive dia ok, baik sgt

Zuhaini said...

comel nya hafeez tertido! :)

ehem.. mama dia tangkap gambo sambil drive yer...? nak kena saman nih! :)

sitisifir10 said...

kasiyyan hero dia...kalau mama dia kuat shopping jenus la nnt eks...

Riez said...

huhu..hafez sama cam kyra..kalo mommy drive mule la nyanyi lagu kurg enak di dgr..hehe..kiut nye die ngantuk..

NuRuL DhiA said...

@Zuhaini

syyyh...diam2 tau..ekekeke

NuRuL DhiA said...

@sitisifir10

hihihi...bukan feez jek yg penat, abahnye pun penat gak

NuRuL DhiA said...

@Riez

ekekek..kyra pun sama yek, xsuka mommy drive. Jom balik pahang weh cuti merdeka nih

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Car Seat Feez mcam Car Seat Achu Fizie... dah ler ToloCar pun sama... kekekekek

Salam Ramadhan!!