Wednesday, September 16, 2009

* Shopping Raye & Berbuka Puasa di Susuibu.com *

Raye da dekat, sume org da shopping, aku jek baru terhegeh2 nak p shopping.
Nak tambah koleksi baju raye feez yg mmg da byk.
Maka p serbu PKNS bangi jek.
Pusing2 cari baju melayu saiz Feez.
Punye la susah nak cari saiz budak chumel nih, kalu ade pun xkena ngan wana tema plak.
Tapi last2 jumpe la jugak.

Tadaaa...wana peach lembut.
Puas pujuk soh 'terai' baju melayu nih.


aalalala...tomei nye encem nye anak ibu nih.



Suka kain nye yg lembut gebu nih.
Sesuai la sejuk jek, tak panas bile feez pakai beraya nnt.

Pas pusing2 PKNS, p shopping kat metro point plak.
Shopping baju ibu, baju abah, songkok feez, baju raya feez lagi...baju feez lagi..baju feez lagi...huhuhu.
Banyak nye baju feez.

Tapi ade 1 baju nih aku suka sgt, simple jek baju nye.


'SORRY GIRLS MOM SAYS I CAN'T DATE UNTIL I'M 17'

hahahaha...sesuai la feez, anak ibu nih ramai sgt yg ngorat.
Pakai baju ni xde la yg nak ngorat feez pasni.


feez sempat main ronda2..seronok p shopping yer.



Jumaat lepas, aku sempat memenuhi undangan ke majlis berbuka puasa kat susuibu.com.
Sampai2 di sana, org x ramai lagi.
so, aku lepak2 kat kedai pet berhampiran.


Feez seronok tgk ikan cantik2 dlm kolam kat kedai pet.


Khemah santapan di depan susuibu.com.

Ramai yg hadir, nampak la beberapa org geng forum n blogger yg dtg.
sempat bertukar2 senyuman, beramah mesra.
Masing2 sibuk menjamu selera.
Aku ade yg rase kenal tp risau nak tegur takut salah org...hhuhu
Maklum la masing2 melawa macam mak datin jek ku tgk.

Aku dok semeja ngan Ika, Haza Tumitu, Sue lunatots.
Meriah meja kitaorg masing2 melayan kerenah si kecik.


Baik nye Iki makan ngan mommy...x mcm feez, lagaknye nak suap sendiri.
bersepah meja feez punye kerja la.


Haza n Ika bersama anak masing2.


Feez yg mmg agak degil, xmo disuap nak mkn sendiri kunun.
Buat mcm umah sendiri...habis sepah2 meja ngan nasi.

Lepas selesai mengenyangkan perut, kami zasss ke metro point.
Mau tuka baju raye aku...huhuhu.
salah saiz, Bukan xmuat sbb sempit, tp terlebih muat...ala2 besar cam baju pinjam.
Tula masa beli ritu konfiden jek muat saiz S, akak yg jual beria2 ckp aku kena amik saiz XS.
"adik kena amik saiz XS, S tu macam besar skit"
"eh kak, kecik sgt XS, saya mmg pakai saiz S"

Sampai umah test pakai..hamik ko...beso nye...hahaha

Ku semakin mengecil la upernye yek.
huhuhu..ye la kot...nak plak pose nih..mmg ramai ckp aku kurus keding...tinggal tulang..cis.
Diet ke? xde maknenye weh.
Bf kn feez buatkan aku sentiasa lapar n kuat makan tau.


Feez tekun tenung baju upin ipin kat gerai baju kanak2.
xde saiz la cayang...besar baju tuh.
Kat umah da byk baju upin ipin feez nye.



Di kesempatan ini, ku ingin memohon kemaafan sekiranye ade salah silap.
Semoga kite semua menyambut kedatangan syawal dengan gumbira.
Pantun raya 2 kerat ala jarjit singh...

Dua tiga kucing berlari,
Selamat hari raya aidlifitri!!!

Baling mercun dalam tin,
Ampun maaf zahir & batin :)

Salam aidilfitri drpd Nurul Dhia Sekeluarga


13 DiNg DoNg!!!:

mrs izah azli said...

wah hensem2..! Selamat Hari Raya..!

adda said...

wah meriahnyer.. sila amik kad raya kt blog mama syafi.. selamat hari raya

ezan said...

selamat hari raya...:)

noniey said...

wah aku memang suka bangat ah baju t-shirt tu.. harus dicari satu... heheh..

nway selamat hari raya, maaf zahir batin.. minta diampun segala dosa..

izzahazfar said...

selamat ari raya akak..!

As said...

dah lama x jengah sini.. alahai feez makin ensem awak ngan baju melayu tuh..
meriahnyer majlis berbuka pusa tuh...

Dikesempatan ini .. kami sekeluarga nak mengucapkan selamat hari raya maaf zahir & batin

Nora said...

shopping raya pun sudah.. tinggal sarung baju raya + beraya sakan jer.. hehehe!
selamat hari raya buat nurul + din + feez.
mohon maaf zahir batin. moga selamat pulang ke kampung & balik kl semula.

ibu izz said...

balik temeloh makan ikan patin
nak mintak maap zahir dan batin

duit gaji abes bayo kueh raye...
juge nak ucap slamat ari raye!!!

anie said...

selamat hari raya juga dari saya sekeluarga..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Salam Syawal 1430H utk Dhea sekeluarga!!

Maaf Zahir Batin......

Iela Fazielah said...

selamat hari raya... ala bestnye gi buka puasa kat susuibu.com... ila dah lama xbuka susuibu.com... terlepas la pulak... kalau x boleh jumpa kan...

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Kak Nurul, few days ago, kami suami isteri makan akt Selatern & Wesrtern... Baru terperasan SusuIbu.com ada kat situ... Bagusnya, dekat dengan rumah kami... Tapi dari luaran nampak seperti tidak berfungsi... SusuIbu.com buka setiap hari apa ye??? ::.

NuRuL DhiA said...

@Mr & Mrs MonDoK

kalu da dekat bole le singgah susuibu.com tuh. mmg dr luar nmpk xde org jek.
akak rase dia buka hari2 sampai kul 6ptg. cuma ahad akak x sure sampai kul bape.